Baumani-nimelise Moskva Riikliku Tehnikaülikooli noored insenerid on valmis saanud rotsteri Крым prototüübi nr. 2. Veel on vara rääkida tootmisplaanidest, aga nagu Wroom.ru kirjutab, töö käib väikeseeria nimel.

Mida kõike Lada Kalina baasil tehakse

Tehnikaülikoolis on rotsteri kallal töötatud mitmeid aastaid: esimest prototüüpi näidati aastal 2016, kolm aastat hiljem on sõiduvalmis teine arendus, mis on esimesega võrreldes saanud olulisi täiendusi.

Rotster põhineb Lada Kalinal, aga sõiduki raam ja komposiitmaterjalidest keredetailid on valmistatud kohapeal ja on võimaldanud õppuritel katsetada erinevate materjalidega.

Mida kõike Lada Kalina baasil tehakse

Bauman Racing Team inseneride käe all valminud teise prototüübi suurim uuendus on lehtmetallist valmistatud kandevkonstruktsioon ning auto uus kujustus. Tänu sellele on oluliselt paranenud sõiduki passiivne turvalisus.

Tagaveolise, keskasetusega mootoriga sõiduki 1,6-liitrine 106-hobujõuline jõuallikas pärineb VAZ-21127-lt. See käib paaris 5-käigulise käsikastiga. Teise prototüüpimise käigus on täiustatud sidurit ning sõiduki vedrustust.

Mida kõike Lada Kalina baasil tehakse

Paralleelselt on käimas juba ka rotsteri kolmanda prototüübi arendustööd. Ning kuigi nii tudengid kui ka VAZ-i autotehas väga sooviksid rotsteriga väikeseeriani jõuda, tunduvad tänasel päeval plaanid pisut ebarealistlikud.

Rotsteri esimese prototüübiga tegid tudengid tänavu ringi peale Krimmi poolsaarele, mille järgi autole nimi on pandud. Nimi Крым annab kogu projektile muidugi paraja poliitilise värvingu.

Omaette teema on 106-hobujõuline Lada mootor, millega võetakse midagi tulevikus ette, rotster teatavasti on “sportivnaja mašina” ehk sportlikku sõidukogemust pakkuv auto. Ei kujuta küll hästi ette, et väikeseeriana koju veeretatav rariteet vaid õrna põrinat teeb…

Rotster Krimmi esimene prototüüp ülikooli ees