Steami omanikfirma Valve aga otsusega nõustuda ei kavatse ning on praeguseks lubanud otsuse edasi kaevata, viidates, et Steami puhul on tegemist tellitava teenusega (ing. k. subscription service). Sama väideti ka selles kohtuastmes, kuid kohus viitas, et ühtegi tellimisteenust Steamis tegelikult ei ole. Lisaks sellele viitas kohus, et Steami reeglid on vastuolus Euroopa Liidu vaba kaupade liikumise põhimõtetega.

Valve'il on sarnane vaidlus pooleli ka Euroopa võimudega, mis sai alguse juba kaks aastat tagasi ning mille üks osalistest on ka Euroopa Komisjon. Komisjoni hinnangul ei ole Steami poes kõikides Euroopa piirkondades võrdseid hindu ning mõnedes liikmesriikides puudub teatud mängudele üldse ligipääs. See on Komisjoni hinnangul geoblokeerimine ning seega vastuolus Euroopa Liidus kehtivate reeglitega.

Probleemiga on tegelikult väga otseselt seotud ka Eesti - kuna erinevad veebiplatvormid, nagu näiteks Steam, müüvad enamasti oma digitaalseid tooteid Baltimaades ja Ida-Euroopas odavamalt kui Kesk-Euroopa või Lääne-Euroopa riikides, olemegi me võrreldes valdava osa Euroopaga eelisseisus. Need, kellele tooteid kallimalt müüakse, ei saa aga odavamate hindadega riikides müüdavatele mängudele ligi ning see ongi Komisjoni hinnangul vabaturu reeglite rikkumine.

Hetkel küll Steami reeglites mingeid muudatusi oodata ei ole, kuna asi kaevati edasi kõrgemasse kohtuastmesse. Ajapikku võib aga nii kohtuasi kui Euroopa Komisjoni nõutavad muudatused tõsiselt muuta seda, kuidas nii Steam kui ka teised mängu- ning veebiteenusteplatvormid toimivad.