Alustuseks loomulikult kõige olulisemast asjast kõrvaklappide puhul - helist. Võrdluses Samsungi klappidega võib öelda, et heli on oluliselt sügavam ja palju annab võrreldes Samsungi klappidega selles suhtes kindlasti juurde ka mürasummutus, mida Samsungi IconX ja Galaxy Buds klappidel ei ole. Võrreldes ka Sony enda WF-SP700N klappidega, millega me kokkupuudet omame, on helid puhtamad ja sügavamad. Mürasummutuse poolest aga kahe Sony mudeli vahel erilist erinevust ei ole.

Arenenum laadimiskarp

Rääkides suurusest, siis võrreldes eelmiste Sony mudelitega on laadimiskarp pisut lapikum, kui eelkäijatel, kuid võrreldes Samsungi mudelitega on see jätkuvalt oluliselt suurem. Kuigi see võib olla pideval kaasaskandmisel taskus ebamugav, ei ole see aga põhjuseta - karp pakub ka võimalust klappe oluliselt pikema aja jooksul kasutada.

Kuigi juba ühe laadimisega on klapid märkimisväärse akukestvusega ning võimaldavad umbes kuue tunnist kasutamist, on laadimiskarbi abiga võimalik klappe ka kolm korda täis laadida. Seega, ehkki karp on märkimisväärselt kogukam kui Samsungi klappide karbid, võimaldab see aga ka oluliselt pikemat kasutusaega ning on heaks lahenduseks näiteks pikkadel lennureisidel, mille vältel vastu pidamine teiste klappide jaoks parajaks väljakutseks on.

Võrreldes varasema Sony mudeliga on laadimiskarp saanud ka mitmeid täiendusi - kui eelmise mudeli karbi kaas oli kinni keeratav (mis võis tingida selle, et see läks iseenesest lahti), siis uuel karbil on magnetkinnitus, mis püsib kinni väga edukalt. Samasugune lahendus on kasutusel ka Samsungi Galaxy Budsi klappide puhul ning ilmselt on see kasutusmugavuse kohapealt kõige parem hetkel olemasolev lahendus, kuna võimaldab klapid kiiresti ja mugavalt välja võtta või uuesti karpi laadima panna.

Sony WF-1000XM3 Bluetooth kõrvaklapid

Heaks lahenduseks on ka karbi küljes olev NFC-silt, mis võimaldab valutut paarimist. Selles suhtes on Sony Samsungist kõvasti ees. Kuna Samsungi klapid toimivad läbi Samsungi rakenduse, mis on vaja telefoni paigaldada (ning tihti lisaks ka veel draiverid), siis võtab nende esimene paarimine heal juhul mitu minutit. Sony uute klappidega tuleb aga kõigest sisse lülitada telefoni NFC, panna telefon karbi vastu ning klapid ongi telefoniga ühendatud.

Suured klapid

Oluline on ka see, et võrreldes näiteks Samsungi klappidega on Sony klapid oluliselt suuremad ning see on ka loogiline, arvestades, et nendel on mürasummutuse võimekus. Kõrvadele see võib aga ajapikku väsitavaks muutuda, kuid siin oleneb palju juba inimese kõrvakujust ning kõrvade suurusest. Samuti on see bluetooth-nööpklappidega tavaline probleem ning oleks vale väita, et teiste klappidega kõrvad pika kuulamisega ära ei väsi.

Sony WF-1000XM3 Bluetooth kõrvaklapid

Sony on omalt poolt aga teinud nii palju kui võimalik, et klapid mugavalt kõrvas istuks - kaasas on terve hulk kõrvaklappide otsasid, mis ilmselt võimaldavad igaühel klapid täpselt endale mugavalt kõrva saada.

Kuid mitte ainult kiidulaul

Kuigi klappidel on teiste juhtmevabade nööpklappidega võrreldes väga hea heli, aku vastupidavus ja ka täiendatud karp, on sellel aga üks suur miinus ning selleks on hind. Kuna tegemist on uute klappidega, on nende hinnaks hetkel umbes 250 eurot, samal ajal saab WF-SP700N mudeli kätte juba 150-170 euroga ning Galaxy Budside eest tuleb välja käia sootuks alla 120 euro. Tõsi, viimased pole loomulikult ka aktiivse mürasummutusega.

Peale selle on arenemisruumi klappidel olevatel kontrollnuppudel, mis ei võimalda näiteks jooksvalt reguleerida helitugevust. Üldine loogika oli aga sarnane varemproovitud Samsungi klappidega ning ka kasutamismugavus oli sarnane. Varasemalt testitud Sony mudelil ning ka eelmisel juhtmevabade klappide tippmudelil WF-1000X olid samuti kasutusel nupud, seega Sony klappide osas on juba puutetundlike nuppude kasutuselevõtt edasiminek ning ilmselt aja jooksul täiustuvad need veelgi.

Sony WF-1000XM3 Bluetooth kõrvaklapid

Pisut tüütu on ka Google Assistanti tugi, millest Eesti kasutajale eriti kasu ei ole, kuid mis kontrollnuppude tõttu end vahel sisse lülitab. Õnneks saab selle seadetes tuhnides välja lülitada ning kogu kasutusmugavus muutub oluliselt mugavamaks.

Kokkuvõtteks võib öelda, et Sony WF-1000XM3 on kena disainiga, mugavad ja hea heliga klapid, mille suurimaks miinuseks on nende võrdlemisi kallis hind. Ajapikku kukub aga ka see ning siis on tegemist ideaalilähedase ostuga.