Nokia uued nutitelefonid Nokia 7.2 ja 6.2 ei ole millegi poolest eriti tähelepanuväärsed. Telefonid on varustatud kolmikkaameraga, mille loomist 7.2 versioonil toetas tuntud optikatootja Zeiss, kuid vaatamata sellele midagi tähelepanuväärset kaamerast oodata ei tasu. Telefoniesitlusel rõhutas esitleja innovatiivsena bokeh-efekti ning võimalust seda hiljem telefoni siseselt järeltöötlusel muuta, kuid selline portreefoto tegemise võimalus on valdaval osal tootjatel juba mõnd aega olemas.

Nokia 7.2 kaamera on loodud koostöös optikatootja Zeissiga

Kuigi tootja ise viitab, et tegemist on keskklassi seadmetega, on tegemist tänapäeva mõistes ikkagi tugevalt pigem odavamasse hinnaklassi kuuluvate seadmetega. Nokia 6.2 hind jääb 250 euro, 7.2 hind 350 euro ringi.

Loomulikult ei saa selle hinna eest ka mingisuguseid tähelepanuväärseid tehnilisi näitajaid - 6.2 on varustatud Qualcommi keskklassi kiibi, kuni 4 GB muutmälu ja LCD-ekraaniga, 7.2 kiibistik on pisut kõrgema hinnaklassi oma, kuid kuulub siiski keskklassi, samuti võib sealt leida kuni 6 GB muutmälu, kuid ekraan on telefonidel sama.

Nokia 7.2

Positiivse külje alt võib välja tuua selle, et mõlemas telefonis on otsustatud kasutada Android One operatsioonisüsteemi, mis tähendab seda, et eelpaigaldatud programme on nendes minimaalselt ning kasutaja saab endale sisuliselt täiesti puhta telefoni, milles on mõned üksikud Google'i rakendused.

Nuputelefonid teevad ilma

Palju tähelepanuväärsemad kui ettevõtte nutitelefonid, on aga nende nuputelefonid, mida võib jätkuvalt pidada täiesti tõsiseltvõetavaks alternatiiviks neile, keda nutitelefonide maailm ei köida. Küll aga on ka nuputelefonide puhul tehtud tõsiselt tööd, et neid tänapäeva maailmale kohaldada - näiteks on kolmest mudelist kahele eelpaigaldatud WhatsApp ja Google kaardirakendus.

Nokia 800 Tough on vastupidav telefon, mille eesmärgiks on pakkuda huvi näiteks kala- ja jahimeestele, kuid ka näiteks ehitajatele ja niisama looduses viibijatele, kuna telefon on vee- ja tolmukindel ning selle aku kestab mitu nädalat.

HMD Põhja-Euroopa turundusjuhi Miko Paassilta sõnul on see seega ideaalne kasutamiseks näiteks teise telefonina. Arvestades, et telefoni hind on 119 eurot ning selle eest saab kasutada ka WhatsAppi ning Google Mapsi, siis usun, et on teatud kliente, kellele see täitsa sobida võiks.

Nokia 800 Tough on mõeldud inimesele, kel on vaja vastupidavat telefoni
Nokia 800 Toughi kaamera on aga täpselt vana hea Nokia kaamera, mille tehtud piltidelt võib häguselt aimata, millega on tegu.

Sama on aga raske öelda klapitelefoni Nokia 2720 Flip kohta. Ma ei näe, et keegi ostaks selle telefoni mingil muul põhjusel kui selleks, et nalja teha või selle pärast, et tal on mingi kummaline kiindumus Nokia klapiga telefonidesse.

Paassilta arvas, et telefon võiks sobida näiteks vanematele inimestele, kuna on soodne ning sellel on olemas hädaabinupp. Just viimane on ilmselt telefoni kõige olulisem müügiargument, kuid olgem ausad, on olemas vanematele inimestele oluliselt sobivamaid telefone, millel enamasti on samuti hädaabinupp olemas.

Nokia 2720 Flip on vana hea klapiga telefoni uusversioon

Peale selle tutvustati veel üht lihtsat ja lollikindlat telefoni, mis uutest mudelist ka odavaim - Nokia 110. Tegemist on lihtsa telefoniga, millel ei ole eelpaigaldatud midagi ning ka ligipääsu internetile pole. Samas on antud mudel lollikindel ning maksab kõigest 20 eurot, pakkudes soodsat ja muretut kogemust.

Nokia 110