Subaru figureerib vahelduva eduga Eesti uute autode müügitabelite esikümnes. Selle aasta seitsme kuuga on AMTELi andmetel müüdud ligi pool tuhat Taevasõela.

Maanteeameti registris on hetkeseisuga 10 899 Subarut, neist umbes poole moodustavadki Legacy/Outback kõikjalsõitjad. Subarute vanus on võrreldes Eesti keskmise 12,4 aastaga väike: vaid 7 aastat. Umbes nii kaua on see mark Maarjamaal ka tõsiselt buuminud.

Põhjuseid ei pea pliiatsist imema: Subaru käib meie ilmastikuga kokku nagu sukk saapaga. Kehv suusailm ja lagunevad teed ei ole sümmeetrilise nelikveoga sõiduki jaoks mingi probleem.

Populaarseim on Outback

Kõige populaarsem mudel on mitmendat aastat järjest 2,5-liitrise vabalthingava mootoriga ja CVT – kastiga Subaru Outback.

Kampaaniate ajal saab “valmispakendatud” auto soetada alla 30 000-eurose hinnaga, tippmudeli (Summit) eest tuleb lauda käia umbes 37 000 eurot.

Seega pole tegu liiga odava autoga ent kui vaadata Outbacki ülalpidamiskulusid viieaastasel liisingperioodil ja võrrelda neid mõne teise margi kuludega, selgub, et Subaru on veidi kallim osta, aga odavam ülal pidada.

Outback on Subaru mudelivalikus n-ö lipulaev, mis ühendab mugava kulgemise suurepäraste sõiduomaduste ja kaasaegse turvalisusega: mugavus- ja turvaabide osas teeb Taevasõel silmad ette suuremale osale jaapani autodest.

3 aastat garantiid ja tasuta hooldused

Subaru annab autodele 3 aastat või 100 000 km läbisõitu garantii. Esimesel kolmel aastal on kõik hooldused tasuta. Näita auto kord aastas ette ja lase ära hooldada.

Neljanda hoolduse hind (sis. km) on 390 eurot ja viies 240 eurot. Hoolduseid teostatakse kord aastas või 15 000 km täitumisel.

5 aasta jooksul Subaru suurt hooldust ette ei näegi. Kuna mootorid on ketiga, pole ka muret hammasrihmade vahetusega.

Tüüpvigadest, rehvidest ja kulude koondtabelit näeb SIIT