Loup Ventures tegi väikese tehisintellektil baseeruvate "nutikõlarite" võrdlustesti, mille eesmärgiks oli välja selgitada kõige parem vastaja.

Kuigi Siril ja Alexal on samasugune võimekus küsimustest aru saada, suutis vaid Google assistent vastata üle 90% küsimustest õigesti.

Seadmetelt küsiti kokku 800 küsimust ning võrreldi seadmete poolt antud vastuseid. Mis puudutab küsimustest aru saamist, siis selles osas sooritasid kõik kolm üsna sarnaselt. Google Assistant sai aru kõigist küsimustest, Siri tabas ära 99,8% küsimustest ja Alexa 99.9 % küsimustest.

Vahed kärisesid sisse aga vastuste andmises. Google AI oskas vastata õigesti 92.9 % talle esitatud küsimustest, Siri vastas 83.1 % küsimustest ning Amazoni Alexa oskas vastata 79.8 % küsimustele.

Tublid koolipoisi tulemused, aga üldiselt on vastamise numbrid pigem madalad. Samas on kõigi kolme assistendi areng olnud vägev võrreldes aastataguse samasuguse uuringuga - siis vastas Google Assistant 86% küsimustest õigesti, Siri 97% ja Alexa vaid 61%.

Loup Ventures selgitas, et Microsofti Cortana assistenti ei kaasatud uuringusse, sest Microsoft teatas mõni aeg tagasi, et nad ei käsitle oma Cortanat Alexa ega Google Assistendi võistlejana.

Kuigi sellist küsimustele vastata oskavat nutikõlarit võib pidada üheks kõige mõttetumaks kodumasinaks ning tehisintellekti "kikkis kõrvad" on osutunud tohutuks privaatsuse riivajaks, on see kolmik sellegipoolest hea vaade sellesse, mida tulevik meile tuua võib.

Mõned katastroofihuvilised ütlevad, et tehisintellekt võtab Maa juhtimise üle juba aastal 2029 ning kasvõi viimase aasta jooksul toimunud kvalitatiivne areng näitab, et need seadmed õpivad kiiresti, kiiresti ja veelkord kiiresti.