Veel hiljuti olid laevu ohtlikest rannikupiirkondadest eemale juhatavad majakad tavalised. Ehkki tuletorne ei kasutata enam üldiselt algupäraseks otstarbeks, on paljud neist ikka veel alles, ning igaühel, kes soovib veeta öö mõnes tegevuse lõpetanud majakas, on võimalik vastav rajatis elamiseks üürida.

Veebileht BookaLighthouse on nagu tuletornide Airbnb. Kui kavandad puhkust mere ääres, võid veebilehelt valida soovitud sihtkoha ning andmebaas pakub sulle välja sobivad majakad koguni neljal mandril.

Kui oled otsustanud, kus soovid peatuda, pakub veebileht võimalikke variante vastavas piirkonnas. Euroopas on praegu võimalik üürida tuletorne Norras, Rootsis, Hollandis, Saksamaal, Prantsusmaal, Ühendkuningriigis ja Iirimaal.

Suurem osa neist — 43 majakat 57-st — asub Ühendkuningriigis, kus tasu ühe öö eest varieerub 55 eurost 387 euroni. Sageli kaasnevad ööbimisega mugavused nagu hommikusöök, puhtad linad ja rätikud.

Tõsi, ka kiire otsing sõnaga „lighthouse“ (majakas, tuletorn) veebikeskkonnas Airbnb annab tulemuseks mitu kohta mitmel pool maailmas. Ja kui kaalud püsivama tornja eluaseme hankimist, võta teadmiseks, et USA valitsus pakub tihtilugu maha kantud majakaid eraisikutele müüa suhteliselt soodsate hindadega.