Ettevõtte sõnul on sarkofaag juba pikemat aega tõsiselt lagunenud ning hetkel hoiab betoonist ja terasest hiigelmoodustist koos vaid juhus. Analüüsid on näidanud, et varisemistõenäosus on väga suur ning seetõttu otsustatigi selle lammutamise kasuks.

Ehitis lammutatakse laiali robotkraanade abiga. "Iga elemendi eemaldamine tõstab varisemisohtu ning suurendab radioaktiivse materjali eritumise võimalust," ütles ettevõte oma kodulehel.

Samas ei tule radioaktiivse materjali eritumise pärast ülemäära muretseda, 2010. aastal hakati ehitama uut sarkofaagi, mis sai lõplikult valmis sel aastal ning lõigi lõpuks võimaluse vana sarkofaagi lammutamiseks. Selle aasta juulis ametlikult töökorda seatud uus sarkofaag kaalub 32 000 tonni ning see peaks probleemse reaktori ohuallikad neutraliseerima veel vähemalt terveks sajandiks.

Pärast sarkofaagi lammutamist hakatakse tegelema radioaktiivsete jäätmete puhastamisega. Need tööd kestavad praeguste plaanide kohaselt 2065. aastani ning hõlmavad radioaktiivsete osakeste ning radioaktiivse "laava" kokku kogumist, mis tekkis, kuna paanikas töötajad üritasid reaktoritulekahju kustutada liiva, tina ja boori abiga.