Tähendas see seda, et Maalt pandi jaama suunas teele uus kaubarakett Progress 73, mille pardal oli hapnik, vesi ja jaamale tarvilikud varuosad. Neli kuud tagasi jaamani jõudnud Progress 72 oli aga vahepeal kõiksugu rämpsu ning kasutuskõlbmatu varustusega täidetud ning see dokiti jaama küljest lahti ning saadeti Maa atmosfääri poole teele, vahendab Science Alert.

Nick Hague, üks hetkel jaamas olevaid astronaute, suutis atmosfääri siseneva kapsli ka (õige pimedale) pildile püüda. Hague kirjutas juurde, et atmosfääri sisenev prügikapsel pakkus päris mitu minutit tõelist vaatemängu ning sellest lähtusid sähvatused ja sädemed, enne kui see lõplikult ära põles.

NASA sõnul on selline prügi hävitamise moodus täiesti ohutu, kuigi võib tekkida küsimus, miks just sellise meetodi kasuks on otsustatud. Lahendust on kasutatud küll aastaid, kuid ka NASA ise tõdeb, et kõige parem see ei ole. Seetõttu on agentuur isegi välja kuulutanud võistluse, mille eesmärgiks on leida rämpsust lahti saamiseks parem viis.

See on ka tulevikumissioonide perspektiivist väga oluline küsimus, kuna Maast kaugemal olevad missioonid ei saa oma rämpsu lihtsalt atmosfääri põletamiseks saata. NASA Kennedy kosmosekeskuse peainsener Anne Meier ütles eelmisel aastal, et prügiga tegelemine on oluline ka teaduslikust vaatest. "Prügi haldamine ja selle hulga vähendamine võimaldab rohkem ruumi pühendada teadusele ja see on üks inimeste kosmoselendude, logistika ja taaskasutuse põhiküsimusi."