Seekordne kaamerate test korraldati võistlusena, kus kaks videograafi kisti välja mugavusstsoonist ning varustati kumbki kaameraga, millega ta igapäevaselt tööd ei tee.

Ülesanne oli esmapilgul lihtne: pildistada Ameerika päritolu ägedaid autosid ja filmida neile reklaamklipid. Üks tavalisest erinev nüanss on see, et autod on uhkemad ja edevamad, kui meile harjumuspärased pisikesed Euroopa-autod.

Teine erinev nüanss on see, et lisaks Arvutimaailma poistele osales võrdlustestis ka videomeister Sten Ottep, keda tuntakse ka nime all Fifty Visual. Selline liigutus tehti ikka selleks, et ülevaade oleks võimalikult objektiivne.

Põhieesmärk oli välja selgitada, kas juba viis aastat vana Sony kaamera suudab konkureerida tuliuue, 2019. aasta Canoniga, mis nii mõnegi näitaja poolest paistab vähemalt paberi peal vastasvõistlejast parem olevat.

Kõige üllatavam on aga hinnavahe: Canon maksab 1600€ ning Sony A7, mis on veel siiani poe lettidel saadaval on kaks korda odavam - 800€.

Kumbki neist ei ole kindlasti tavakasutaja mõistes soodne valik, kuid fotograafile, kes ihkab või vajab täiskaaderkaamerat on kaks vaatlusalust kõige odavamad variandid töövahend hankida.

Vaata alljärgnevast videost, mis välja tuli ning ühtlasi viska pilk peale Arvutimaailma Youtube lehele