Kui ToF ehk Time-of-Flight andur nutitelefoni tagaküljel oma koha leidis, siis arvas nii mõnigi fänn, et see on ainult trikitamiseks hea.

Isegi mõned mängimise ja kaamera reziimid ei veennud huvilisi selle anduri praktilise kasulikkuses ja vajalikkuses.

ToF sensorit on seni kasutatud mängudes, kus see loob inimestest 3D "kaardid" ehk siis kaamera vaateväljas oleva mängija keha liikumist tuvastatakse ja sellega saab juhtida liikumist mängus.

Kuid kaameral on ka palju praktilisem ja huvitavam kasutus! Nutitelefonide rakenduste looja Luboš Vonasek võttis kätte ja tegi mõned rakendused, millega telefon õppis juurde funktsiooni: öönägemine!

Vonáseki äpp teeb ToF kaamera infost 280×180 pikslise "ööpildi" ja lisab sinna tehisvärvid, et kujutis oleks arusaadav.

Time of Flight tehnoloogia on juba palju aastaid vana, kuid nüüd jõudnud mobiilidesse ja tähendab asjade kauguse mõõtmist valguse objektilt tagasipeegeldumise aja ülitäpse mõõtmisega. Sellega saab tegelikult ka pimedas näha, vaja on vaid rakendust, mis olemasoleva info pildiks renderdab.

ToF kaamera üheks põhiomaduseks ongi pildilolevate asjade kauguse täpne eristamine. Selline lisakaamera on näiteks Huawei P30 Pro´l ja Honor View 20´l. Valgust pole ToF kaameral vaja, sest see saadab ise välja valguskiiri, mille tagasipeegeldumist mõõdab. Nii võib pilkases pimeduses ringi vaadata, mida Luboš Vonáseki äpp Night Vision / ToF Viewer teebki.

Huawei P30 Pro telefoni ja eriti selle kaamera ja pildivõimekust proovivat testi vaata SIIT