Fitbit Inspire HR

Kui ma muidu eriti teiste inimeste käekelladele eriti tähelepanu ei pööra, siis ise nutikella testides sattus pilk muudkui sõprade randmetel peatuma. Mõistsin, et nutivõrud on moodne ja praktiline vidin. Ja Inspire HR on selles valikus kindlasti üks headest võimalustest.

Igapäevaselt ühe teise firma kella kasutades on hea võrrelda seadmete vahet. Tavalise, mitte eriti sportliku inimese jaoks pole Inspire HR kellal teistega võrreldes ei eriti palju miinuseid ega plusse.

Küll aga on see kasulik vidin neile, kes on keskmisest sportlikumad, harrastavad mitut spordiala ning on huvitatud oma tervisenäitajate uurimisest ja võrdlemisest nii treeningu ajal kui ka väljaspool sportimist.

Väljanägemine on Fitbit Inspire HR-l soliidne – pisike, sümmeetriline ja pakendis on kaasas kaks „käevõru” suurust (14-18 ja 18-22 cm).

Aku eluiga on paberite järgi viis päeva, aga minu kogemus ütles, et laadimisega peab arvestama vähemalt iga nelja päeva tagant.

See oli kaunis tüütult tihedalt, aga samas saab akut ka säästa, lülitades näiteks sinihamba, millega kell nutitelefoniga suhtleb ja laadides info kellast maha kord päevas või harvem. Samuti ei pea tegelikult kell pidevalt pulssi lugema, kui sa just parasjagu sporti ei harrasta.

Mida Fitbit Inspire HR teeb?

Fitbit Inspire HR loeb su randmelt kõike, mida võid ette kujutada: samme, vahemaid, pulssi, kaloreid, une pikkust ja sügavust ja aktiivselt veedetud aega, tuvastades seejuures treeningu tüübi.

Ehk siis saab kell läbi SmartTrack automaatse treeningu tuvastuse aru, kas jooksed, sõidad rattaga või ujud, ühtekokku tunneb ta ära koguni enam 15 spordiala.

Tore on meeldetuletusfunktsioon, mis annab märku, kui oled liiga pikalt ühele kohale istuma jäänud. Liiga pikk aeg on tema jaoks terve tund ilma 250 sammuta!

Ehk siis Inspire HR meenutab, et aktiivsus on hea asi ja julgustab olema füüsiliselt liikuvam. Samas annab kell ka teada, kui oled olnud piisavalt tubli ja jõudnud enda seadistatud eesmärkideni.

Ikka on ju hea tunne, kui kell aplodeerib sulle näiteks 10 000 sammu täitumise eest! Lihtsa puutetundliku ekraani abil näeb, kui palju päevasest „normist” veel liigutamist puudu on.

Noore inimesena ei süvene ma eriti sügavalt oma pulsi- ja südametöösse, kuid manuaali järgi kasutab Fitbit Inspire HR parimaid pulsisensoreid ja algoritme, et analüüsida pulssi ning arvutada välja adekvaatne info südame töö kohta.

Lugu jätkub koos pildimaterjaliga SIIN