Sarnase ideega prügikohvikud (ingl kl Carbage cafe, rubbish cafe) toimetavad juba mõnes kohas USAs, Euroopas ja isegi Kambodžas ning plastmassi kasutamine ehitusel ei ole iseenesest väga uus nähtus, vahendas ajakiri VICE.

India linna ettevõtmise muudab eriliseks aga asjaolu, et kokku kogutud plastikut taaskasutatakse paremate teede ehitamisel Ambikapuris, mida peetakse Indore järel puhtuselt teiseks linnaks Indias.

Ambikapuris on juba üks tee, mis on ehitatud asfaldi ja plastmassi segust.

Prügikohvik ei ole mitte üksnes hea variant suunata loodust reostavat plastmassi millessegi kasulikku vaid selliselt ehitatud teed peavad ühtlasi kauem vastu ning on vastupidavamad ka üleujutustele ja muudele veekahjustustele.

Jääb üle ainult imestada, miks sarnane idee juba rohkem levinud ei ole, sest niimoodi distantsilt vaadatuna on paremat lahendust maakera vaevavale prügi- ja vaesuskriisile raske leida.

Linnapea Ajay Tirkey loodab samasugust skeemi rakendada ka kodututele öömaja pakkumisele. Tood aga prügi kohale ning saad vastu tasuta öömaja.

Viimati sai samasisulist uudist lugeda juuni alguses, kui avaldati uudis, et Indias on üks kool, kus lapsed saavad hariduse eest maksta plastmassiprügiga.