Riigipea sõnul on uhke tunne saata „Admiral Bellingshausen“ teele, et levitada sõnumit eestlastest kui merdsõitja rahvast, kes on avastanud koguni ühe kontinendi. President pidas oluliseks Antarktika jätkuvat uurimist ning alanud mereretke, et teadvustada, kui palju puhtamad olid maailmaveed 200 aastat tagasi.

Päev varem külastas meeskond Fabian Gottlieb von Bellingshauseni sünnipaika Lahetaguse mõisas. Ühisele einele Pilguse mõisas kogunesid Vabariigi President Kersti Kaljulaid, Saaremaa vallavanem Madis Kallas, polaaruurijad Viktor Bojarski, Priit Tisler, Enn Kreem ja Katrin Savomägi, ekspeditsiooni eestvedajad Tiit Pruuli ja Eesti Meremuuseumi direktor Urmas Dresen ning mitmed teised mereretke teoks saamisse panustanud. Söögipalve ütles EELK peapiiskop Urmas Viilma, kes kinkis laeva meeskonnale piibli.

Eesti Meremuuseumi eestvedamisel toimuvad reisi teekonnal mitmed populaarteaduslikud päevafoorumid. 20. juulil avatakse Kaliningradi Maailmamere muuseumis fotonäitus, mille autoreiks on polaaruurijad Enn Kaup, Sergei Vorobjov ja Wolf-Dieter Hermichen. 27. juulil peetakse Kielis päevafoorum, kus ajaloolased Michael North, Reinhard Dietrich, Feliks Gornischeff ja Erki Tammiksaar peavad ettekanded baltisaksa maadeavastajatest.

Oslos kavandatakse 7. augustil foorumit polaaruuringutest ja -seiklustest. 2. septembril tõotab Londonis tulla põnev debatt Antraktika avastamise teemal. Kliimaküsimused saavad olema fookuses 11. septembril Brestis toimuval foorumil.