USA lennundusameti FAA hinnangul toimub USA lennuväljadel aastas keskeltläbi 14 000 kokkupõrget lindudega. Enamasti ei häiri need olulisel määral lennundustegevusi, kuid esineb ka juhtumeid, millega kaasnevad märkimisväärsed kahjud.

Hiljuti anti teada, et linnuga kokku põrkamise tõttu vallandas õhujõudude lennuk A-10C Thunderbolt II üle Florida osariigi lennates kogemata kolm pommi. Õnneks oli tegemist väljaõppes kasutatavate lõhkelaenguta pommidega, mis tähendab, et tekkinud kahju oleks potentsiaalselt võinud olla märksa hullem.

Kuna pomme ei visatud alla kavakohaselt, ei tea õhujõud täpselt, kus need pommid praegu asuda võiksid. Ehkki tegemist pole tõeliste pommidega, on õhujõud väljastanud hoiatuse, et kui keegi peaks mõne pommidest avastama, tuleks vältida selle puudutamist, kuna ka õppepommid on varustatud väikese pürotehnilise laenguga, mis väära käitlemise korral võib osutuda ohtlikuks.

Vahejuhtum leidis aset tänavu 1. juulil, umbes 87 km Moody õhuväebaasist edelas tavapärase treeninglennu ajal.

Pole teada, kuidas täpselt põhjustas linnuga kokkupõrkamine Thunderbolt II mõnede pommide heitmise, kuid alla visati kolm 11 kg raskust õppepommi BDU-33, mis peaksid matkima 227 kg raskust pommi M1a-82.

Pommi(de) leidja(te)l palutakse ühendust võtta õhujõudude komandopunktiga nr 23 ja edastada vastav teave, et õhujõudude esindajad saaksid pommi(d) ohutult minema toimetada. Ametnikud usuvad, et “libapommid” võivad asuda piirkonnas, mis jääb umbkaudu 2 km lääne poole 129. maanteest, Suwannee Springsi asula lähistel.