Foto klõpsanud satelliit GOES-West on loodud NOAA ja NASA koostöös ning tegeleb igapäevaselt ilmaandmete kogumisega. Satelliit lasti kosmosesse eelmisel aastal, kuid see hakkas tööle selle aasta veebruaris ning on võimeline Maad kaardistama nii nähtava valguse kui ka infrapunalainepikkusel.

Rääkides pildil olevast täielikust päikesevarjutusest, siis seda sai näha Lõuna-Ameerikas ja Vaikse ookeani piirkonnas, järgmine täielik päikesevarjutus leiab seal aset 2020. aasta detsembris ning ka siis saab seda näha vaid Lõuna-Ameerikas.

Paremal keskel näha orkaan Barbarat, sellest allpool päikesevarjutust.

Euroopas on järgmine laialdaselt nähtav varjutus 2021. aasta juunis, kuid Lõuna- ja Ida-Euroopas võib täielikke varjutusi näha ka järgmise aasta juuni lõpus ning selle aasta detsembris.

Orkaan Barbara on selle aasta orkaanihooaja esimene orkaan - troopiline torm kasvas ööl vastu 1. juulit Vaikse ookeani kohal orkaaniks. Orkaan on hetkel liikumas suunaga Hawaii saarestikule, kuid teadlaste sõnul nõrgeneb torm sinna jõudmise ajaks ning ei kahjusta saart märkimisväärselt.