3,2 miljoni paneeliga Noor Abu Dhabi nime kandev jaam on võimeline elektrienergiaga varustama 90 000 inimest ning vähendab riigi CO2 tootmist miljoni tonni võrra. Ametnike sõnul on see võrreldav sellega, et tänavatel lõpetaks sõitmise 200 000 sõiduautot.

Võimas elektrijaam on seejuures ehitatud kompaktselt. Maailmas on kolm päikeseenergiaparki, mis on Noor Abu Dhabist suuremad, kuid seejuures võtavad need enda alla ka rohkem maad. Näiteks Hiinas asuva Tenggeri kõrbe päikeseenergiapark võtab enda alla 43 ruutkilomeetrit, kuid selle nominaalvõimsus on 1,5 gigavatti. Noor Abu Dhabi võtab 1,2 gigavatise võimsuse juures enda alla vaid 8 ruutkilomeetrit.

Araabia Ühendemiraatidel on kavas ka edaspidi üha enam päikeseenergiat kasutama hakata, näiteks on juba praegu käigus projektid 2 gigavatise ja 2,6 gigavatise päikeseelektrijaama rajamiseks, mis riigi sõltuvust fossiilkütustest veelgi enam vähendavad.

Maailma kõige võimsama elektrijaama - Kolme Kuristiku tammi hüdroelektrijaama - võimsuseni on aga veel tükk maad minna. Hiinas, Jangtsel jõel asuva jaama võimsus on nimelt 22,4 gigavatti. Eesti elektrijaamadele on värske päikeseelektrijaam aga paras konkurent - Eesti suurima, Eesti elektrijaama elektriline võimsus on umbes 1,6 gigavatti.