Nimelt sai Ossia nime kandev ettevõte eile USA sideametilt rohelise tule sellise tehnoloogia kasutamiseks, mis võimaldab telefone kuni ühe meetri kauguselt raadiolainete abiga laadida. Cota nime kandev lahendus kasutab 2,4 GHz lainesagedust, mida kasutavad ka suur hulk Wi-Fi ruuteritest.

Samas on uudse lahendusega üks suur probleem - hetkel on maksimaalne laadimisvõimsus vaid 1 vatt, mis on väga-väga vähe. Võrdluseks, valdav osa tänapäevastest telefonilaadijatest on võimsusega 5-15 vatti, võimsamad kiirlaadijad võivad aga ulatuda lausa kuni 40 vatini.

Samas võiks lahendust kasutada väiksemate nutiseadmete, näiteks nutikõlarite laadimiseks, kuna neil on väiksemad akud ning tavaliselt on need ühes kohas. Samuti võiks lahendusest kasu olla teistele asjade interneti seadmetele.

Samuti läheb arendajal suure tõenäosusega veel mõni hulk aega, enne kui lahendused nutiseadmetesse hakkavad jõudma, tootja ise loodab, et see juhtub millalgi järgmise aasta jooksul. Hetkel on USA sideamet andnud ettevõttele loa lahendusi pakkuda vaid ärilistel ja tööstuslikel eesmärkidel, seega tavatarbijateni jõudmine võtab aega.