Voldiktelefonide õhupall sattus ühe nõela otsa, mille tagajärjel sellest kogu õhk välja vihises. Selleks oli Samsungi ajakirjanikele testimiseks antud proovimudel, millega oli palju probleeme: katkised hinged, ekraanid, kurikuulus ekraanikile, mida eemaldada ei tohtinud. Õnneks sai Samsung probleemide tõsidusest ka ise aru ning teatas üsna varsti, et lähiajal telefoni poelettidel ei näe.

Sama teatas üsna pea ka Huawei, kes oli esialgu Samsungiga parajas võidujooksus - kui Samsung plaanis oma seadme müügile tuua aprillikuu lõpus, siis Huawei eesmärk oli müüma hakata hoopis juunis. Ka nemad tõid viivituse põhjusena välja, et peavad oma Mate X voldiktelefoni veel täiustama, et Foldiga esinenud probleemid ei korduks.

Siinkohal võib tekkida küsimus, kas tekkinud probleemid võivad volditavatele telefonidele juba eos vee peale tõmmata, eriti arvestades nende krõbedat hinda, mis jääb mõlema tootja telefoni puhul vähemalt 2000 USA dollari ringi. Ajakirjanike testid Samsungi telefoniga näitavad, et vaatamata kallile ja uudsele tehnoloogiale ei ole telefonid kasutamiseks (veel) kõlblikud.

See omakorda paneb usule paraja põntsu - keegi ei taha välja käia mitut tuhandet dollarit (või eurot) selleks, et saada üks seade, mis on kergelt purunev, probleemne ning isegi potentsiaalselt ohtlik. Praegused probleemid viitavad kõik sellele, et need probleemid on õhus ning vähendavad tõsiselt usku voldiktelefonidesse ning seega pärsivad ka inimeste soovi nendesse investeerida.

Hetkel on mõlemad tootjad küll öelnud, et arendustööd pooleli ei jäeta (eriti seetõttu, et telefonid on juba peaaegu valmis) ning poolpikas perspektiivis tuuakse telefonid ikkagi meieni. Ka teised tootjad - Apple, LG, TCL ja Oppo on teada andnud, et plaanivad volditavad telefonid müügile tuua. Kahe hiiglase arendusprobleemid võivad meid viia olukorrani, kus esimesena tulebki hea voldiktelefoniga välja hoopis mõni maailma mastaabis väiksem, kuid siiski hinnatud tootja.