Teadlased uurisid Lääne-Austraalias elavaid silmikdelfiine ning leidsid, et merekäsnasid toidu kogumiseks kasutavate isaste delfiinide seas olid omavahelised lähedased suhted tihedamad, kui loomade vahel, kes kasutasid erinevaid toidukogumistehnikaid. Sarnaseid toidukogumismeetodeid kasutavad delfiinid veetsid koos rohkem aega.

"Käsna abiga toidu kogumine on aeganõudev ja üksildane tegevus, seega pikalt on arvatud, et see ei sobi isaste delfiinide elustiiliga ning takistab neid lähedasi sõpru leidmast. See uuring viitab aga, et sarnaselt emastele loomadele ja inimestele otsivad ka isased loomad sõpru ühiste huvide alusel," ütles uurimuse üks autoritest doktor Simon Allen.

Uurimuse peaautor, Zürichi Ülikooli teadlane Manuela Bizzozzero lisas, et Austraalias, Shark Bay piirkonnas elavate uurimine on paljastanud huvitava sotsiaalsüsteemi. "Sellised pikaajalised isaste vahelised suhted võivad kesta aastakümneid ning on olulised ka paariliste leidmise seisukohast. Me oleme väga rõõmsad, et avastasime sellise seose käsnasid kasutavate delfiinide vahel, mis viitab, et delfiinid otsivad sõpru sarnaste delfiinide seast," ütles ta.

Varasemalt on sarnased uuringud läbi viidud ka käsnasid kasutavate emaste delfiinidega ning ka nende puhul oli näha, et pigem eelistati endale sarnaseid delfiine. Seega võib leitud laiendada antud teadmist kogu delfiinipopulatsioonile - delfiinid tõepoolest otsivad sõpru ühiste huvide alusel.