Veregrupid on erinevad nendes peituvate vererakkude pinnal olevate suhkrute tõttu - A ja B veregrupi rakkudel on pinnal erinevad suhkrud, AB grupil on mõlemad suhkrud ning 0-grupi vererakkudel puuduvad suhkrud üldse.

See tekitab olukorra, kus vale veregrupi ülekandmise puhul inimese keha üle kantud vere rakud lihtsalt hävitab, samuti võib seetõttu ohtu sattuda inimese elu, kellele vereülekanne tehakse.

Teadlased teavad juba 1980ndatest aastatest, et mõned ensüümid võivad A, B ja AB gruppidele omased suhkrud vererakkudelt eemaldada, luues võimaluse kõikide veregruppide vere 0-grupi vereks muutmiseks, kuid siiani polnud leitud ensüümi, mis oleks efektiivsel moel selleks kasutatav.

Nüüd leidsid teadlased selleks sobiva ensüümi ning see pärineb inimkehast endast, täpsemalt on tegu seedesüsteemis leiduva bakterensüümiga, mis väljaheidetest suhkruid eraldab, et kehale energiat anda.

Ensüümi toel said teadlased A ja B verd 0-veregrupi vereks muuta 30 korda efektiivsemalt kui senini kasutatud ensüümide puhul. Samas tõdevad teadlased, et mõningate A-gruppi kuuluvate veretüüpide muutmisega võib olla probleeme.

Nüüd hakatakse sama süsteemi testima kliiniliselt, et kindlaks teha, et sel poleks mingisuguseid ebameeldivaid kõrvalmõjusid.