Hetkel rahvusvahelise kosmosejaama (ISS) pardal viibiv Koch töötas aastatel 2007 kuni 2009 Ameerika Ühendriikides Antarktika-programmi teadlasena. Naine viitas oma Twitteri postituses, et tal on päikesetuule laetud osakeste ja Maa atmosfääri osakeste kokkupõrkel tekkiva optilise nähtusega ka varasem kokkupuude.

"Aastaid tagasi lõunapoolusel olles otsisin polaaröö ajal virmalistest innustust. Nüüd ma tean, et ka ülalt vaadates näevad need täpselt sama imelised välja," kirjutas Koch. Lisaks loodusnähtusele on naine fotole püüdnud ka kaks venelaste kosmoselaeva.

Christina Hammock Koch valiti NASA astronaudiprogrammi 2013. aastal ning ta läbis kandidaaditreeningud 2015. aasta juulikuuks. Ta on rahvusvahelises kosmosejaamas viibiva 59. ekspeditsiooni liige ning jääb jaama ka 60. ekspeditsiooniks.

Koch saadeti Rahvusvahelisesse kosmosejaama selle aasta märtsikuus ning kui kõik läheb plaanipäraselt, saab temast oma missiooni lõppedes kõige pikemat aega kosmoses viibinud naine.

Siiani on kõige pikemalt kosmoses olnud naine NASA astronaut Peggy Whitson, kes saabus Maale tagasi 2017. aasta septembrikuus, olles seal viibinud 289 päeva. Koch peaks selle rekordi probleemita ületama - 2020. aasta veebruaris tagasi Maale jõudes on ta kosmoses viibinud 328 päeva.