Uus-Guineale saarele Vaikses ookeanis korraldati ekspeditsioon ning kartmatud uurijad leidsid selle käigus kolm täiesti uut, senitundmatut puukonnade (tree frogs) liiki.

Kõik uued liigid on samast puukonnade perekonnast ning on äärmiselt haruldased, sest teadlastel on õnnestunud iga uue liigi esindajat näha vaid üks kord. Uusi liike kirjeldati esmakordselt Zootaxas.

Kõige silmapaistvam kolmikust on kahtlemata Litoria Pinocchio, mis esmapilgul näeb välja nagu keskmine puukonn. Lähemal vaatlusel selgub, et tema pea eesmises otsas on ninast välja turritav astel, mis on vaadeldud isendil 2,5 mm pikk ja näeb välja nagu Buratiino-nina.

Ka Litoria Vivissimia, mida võib tõlkida kui "nipsakas ahv," kärsa otsas on sarnane väljaulatuvus.

"Pole vaja palju imestada selle üle, miks ühe liigi nimeks sai Litoria Pinocchio - see viitab just eripärasele ogale konna sõõrmete vahel," ütles Dr Paul Oliver Griffithi Ülikoolist, Queenslandi muuseumi kuraator ja uuringu juhtiv autor.

"Litoria Vivissima ehk nipsakas ahv nimi tuleneb sellest, et tõenäoliselt on teadlased tosinatest isenditest mööda kõndinud, aga nähtud on ainult ühte. Me arvame, et nad istuvad puulatvades ja naeravad meie üle," ütles teadlane.

Leitud isendid ei ole esimesed, millel on eenduvad moodustised pea eesmises osas, kuid nende suurus, struktuur ja seksuaalse dimorfismi ulatus erineb teistest puukonnade perekonna esindajatest nii palju.

Teadlased arvavad, et eriskummalist nina kasutatavad konnad paaritumisvalikute tegemisel ja võibolla ka kaitsemaskeeringuna, aga täpselt ei ole see teada.

Kolmas leitud uus liik on "langevarjur-konn," kes elab kõrgel puulatvades. See konn hüppab õhku ja liugleb läbi õhu. Lendu kontrollib konn laiali löödud ujulestaliste jalgadega.

Ujulestad, või siis siin kontekstis pigem langevarjud varvaste vahel on sellel konnal violetset värvi ja päris laiad. Nende abiga liugleb konn kõrvalistele puudele või vahest ka maapinnale.

L. Pterodactyla hängimas oma kodumetsas

Teadlased kirjeldasid seda konna kui "suur roheline konn violetsete reitega" ning andsid talle nimeks Litoria Pterodactyla. Pterodactylys tuleb Kreeka keelest ja tähendab "winged finger" ehk Eesti keeles umbes nagu tiivuline sõrm.

Pterodactyl on nimi, mis anti ka esimesele lendavale roomajale pterosaurusele, kes elas Maal umbes 150 miljonit aastat tagasi ja kes kasutas pikka neljandat "sõrme" toetamaks tiivamembraani.

Indoneesia ja eriti Uus Guinea on konnade bioloogilise mitmekesisuse "kuumkohad." Pinocchio leiti Indoneesia kontrolli all olevast Uus-Guinea saare lääneosast, Foja mägedest Papua provintsist.

Vivissimia leiti Uus-Guinea kõrgaladelt keskmäestikust, mis on samuti Papua provintsis.

Pterodactyla leiti mäestikumetsadest Paapua Uus-Guineast, mis on iseseisev riik saare idaosas.