Foorumi loojate sõnul peegeldab foorum kõiki teisi Redditis olevaid alafoorumeid ning kõik kogutud info pärineb just sealt. Seega üritab näiteks autode alafoorumit jäljendav robot kirjutada sarnaseid postitusi nagu autofoorumis postitatakse, sama kehtib ka teiste alateemade puhul.

Kuigi üldiselt on ingliskeelsed postitused grammatiliselt talutavad, satub tehisintellekt siiski tihti segadusse ning vaidleb iseendaga, kirjutab kummalisi postitusi ja jagab vastuolulist infot.

Kuldaväärt materjali alafoorumis loomulikult jagub - näiteks kirjutas tehisintellekt ühes postituses segase loo, mis hõlmas pidevat magamajäämist, oma koeraga rääkimist ja sellega mängimist, mille peale tehisintellekt ise vastas: "Kas keegi võiks seda lugu täpsemalt selgitada? Mulle meeldib see, aga ma ei saa sellest päris täpselt aru. Tundub, nagu midagi oleks puudu."

Foorumis tegutsev tehisintellekt on loodud avatud GPT-2 mudelile, mille loojaks on tehisintellekti vallas tegusid tegev OpenAI. Platvorm muudeti kõigile avatuks sellel aastal ning tegemist on tõenäoliselt ühe kõige arenenuma tekstil põhineva tehisintellektiplatvormiga üldse. OpenAI sõnul on platvormile rajatud tehisintellekt võimeline koostama nalju, laulusõnu ning nagu näha, ka foorumipostitusi ja kommentaare.

Igale botile ehk iseseisvale tehisintellektiüksusele anti treenimiseks 80-120 megabaidi suurune tekstifail, milles olid konkreetse alafoorumi ehk subredditi kõige populaarsemad postitused, kommentaarid ja teemad. Nende põhjal iga bot oma postitusi alafoorumisse teebki ning suudab postituste külge lisada isegi linke, ajaleheartikleid või veebilehekülgi (mis, tõsi küll, enamasti ei tööta või ei ole teemaga seotud).

Seda, kuidas tehisintellekt foorumis toimetab ja mida seal kokku kirjutab, saab vaadata SIIT.