Kuna tegemist on arendajatele mõeldud konverentsiga, puudutas suurem osa uudiseid tarkvara - nii saimegi teada, et Apple on meieni toomas uue iOS 13 (milles on tume režiim!), arvutitele uue MacOS-i nimega Catalina ning ka iPad saab eraldiseisva operatsioonisüsteemi, mille nimeks saab iPadOS.

Kuid samuti jagati uudiseid riistvarast - uuest Mac Prost, mis on mõeldud spetsiaalselt videote montaažiks ning selle juurde käivast uuest kuvarist. Kuid kõigest järgemööda.

Uus tarkvara

Nagu mainitud, on tulekul uus MacOS, versiooninumbriga 10.15, nimega "Catalina". See toob arvutitele terve hulga pisimuudatusi (nt Apple TV, Dolby Atmose ja Dolby Visioni toe ja podcastirakenduse), kuid toimub ka märgilisi muutusi - näiteks kaotatakse täielikult ära iTunes ning selle asemele tuleb rakendus, mille nimi on lihtsalt Music.

Lisaks on Apple loonud uue rakenduse nimega Sidecar, mis võimaldab kasutada iPad-i lisamonitorina ning ettevõte toob Find My ja Activation Lock funktsioonid ka arvutitesse, võimaldades nende lukustamist ja otsimist.

iPadid saavad uue operatsioonisüsteemi nimega iPadOS, mille loomise eesmärk on paremini rakendada iPadide võrreldes teiste nutiseadmetega suuremat ekraani. On loodud mitmed lahendused, et ekraanil korraga mitut tegevust teha (näiteks mitme akna avamine jagatud ekraaniga) ning uuendus muudab seadme iseseisvamaks ja kasulikumaks näiteks fotograafide jaoks, võimaldades otse kaameratest fotode importimist.

iOS-i tumerežiim

Mis puudutab Apple'i telefonidesse tulevat iOS 13 operatsioonisüsteemi, siis suurimat elevust on selle puhul tekitanud sisse ehitatud tume režiim, mis silmi ja ekraani säästab, kuid mainimist väärivad ka uued kaamerafunktsioonid (nt parem portreevalgustus) ja uuenev kaardirakendus, mis selle aasta lõpust saab täpsemad ja põhjalikumad kaardid.

Uus Mac Pro

Värskelt tutvustatud Mac Pro on väga kõvade näitajatega - kõige odavamas konfiguratsioonis (hinnaks 5999 USA dollarit) on arvutil 3,5 GHz kaheksatuumaline Intel Xeon W protsessor, 32 GB muutmälu ja 8 GB mäluga DDR5 graafikakaart. Seejuures on kõige võimsam versioon lausa ulmeline, sellel on 28 tuumaga protsessor, 1,5 TB RAID muutmälu ja 64 GB graafikamälu.

Seda kui palju maksimumkonfiguratsioonis arvuti maksab, Apple ei avaldanud. Samas on uus Mac Pro modulaarne arvuti, seega on võimalik see ehitada täpselt oma vajadustele vastavaks.

Uus Mac Pro

Arvuti juurde käib ka 32-tolline HDR ekraan, millele Apple on nimeks andnud Pro Display XDR. Ka selle hind on krõbe - baashinnaks on 4999 USA dollarit. See on samuti mõeldud videoga töötajatele - 6016x3384 eraldusvõime, äärest-ääreni ekraan ja ülikõrge kontrastsussuhe - 1000000:1. Seega nii uus arvuti kui ka selle juurde käiv kuvar on mõeldud ilmselgelt vaid proffidele ning seda nii funktsionaalsuse kui ka hinnasildi poolest.