Samuti kutsub ettevõte üles USA valitsust peatama Huawei vastu suunatud "karistuskampaaniat", sest nende väitel ei paranda see küberjulgeolekut. "Huawei toodete keelamine ja küberjulgeoleku ettekäändeks toomine ei aita kuidagi kaasa andmesidevõrkude turvalisemaks muutmisele. See pakub vaid võltsi turvatunnet ja viib tähelepanu meie tõelistelt väljakutsetelt," sõnas Huawei õigusnõunik Song Liuping. "USA poliitikud kasutavad täna ära oma täit jõudu, et rünnata eraettevõtet. See ei ole normaalne ja ajaloos ennekuulmatu," lisas Liuping.

Õigusnõuniku sõnul ei ole USA valitsus avaldanud ühtki tõendit, mis kinnitaks, et Huawei on turvarisk. "Kõik, mis seni räägitud, on ainult spekulatsioon," rõhutas ta.

Kaebuses väidab Huawei, et NDAA sektsioon 899 keelustab tehnoloogiaettevõtte nimeliselt ja see mitte ainult ei takista USA riiklikke asutusi Huawei tooteid kasutamast, vaid ühtlasi keelab neil lepinguid sõlmida või laenu anda kolmandatele osapooltele, kes Huawei tooteid ja teenuseid tarbivad – isegi juhul, kui USA valitsusele otsene mõju puudub.

Song Liuping kommenteeris ka USA valitsuse otsust lisada Huawei kaubanduse musta nimekirja kaks nädalat tagasi. "See loob ohtliku pretsedendi. Täna telekomid ja Huawei, homme võib seal olla juba aga ükskõik missugune tööstus, ettevõte ning selle tarbijad," resümeeris Liuping.

"Kohtusüsteem on viimane kaitseliin õigluse eest. Huawei usaldab USA kohtusüsteemi sõltumatust ja terviklikkust ja loodame, et NDAA tekitatud vead parandatakse," lisas Huawei õigusnõunik.

Glen Nager, Huawei juhtiv kaitsja vaidluses NDAA sektsiooni 899 üle, ütles, et vastav seadus rikub Ameerika Ühendriikide põhiseadust, eelkõige punkte nõuetekohase menetluse ja kinnipidamisklauslite osas. "Tegu on puhtalt õigusküsimusega, sest vaidlusaluseid fakte ei ole ning see õigustab Huawei ettepanekut kohtuotsuse protsessi kiirendamiseks," kommenteeris Nager.

Huawei usub, et praegune USA poolne surve ei aita andmesidevõrke turvalisemaks muuta ning telekomihiid ootab, et USA muudaks oma lähenemisviisi küberjulgeolekule ausaks, kui tegelik eesmärk on turvalisuse tagamine kõigile.

Huawei ettepanek tuleb USA kohtus arutuse alla 19. septembri istungil.