Viimastel aastatel esinenud langustrend on analüütikute hinnangul seotud sellega, et telefonid pole enam suurel määral muutunud ning pakuvad laias laastus sarnast funktsionaalsust nagu varasemad seadmed. "Marginaalsed mudelid eelmise aasta mudeliga võrreldes tingivad ka uute toodete madalad müüginumbrid," ütles CCS Insighti analüütik Ben Wood CNBC-le.

Telefonitootjad loodavad, et nende päästerõngaks on volditavad ning 5G sidetehnoloogiat kasutavad seadmed. Kuigi valdav osa 5G infrastruktuurist on alles välja ehitamisel, on kliendid uute seadmete suhtes pigem positiivselt meelestatud. Samas on ka murekohti, näiteks on välja toodud, et 5G lained segavad ilma ennustamist.

Praegu on telefonitootjad juba kuuendat kvartalit järjest olnud kimpus üha kehvemate numbritega, seejuures on protsent aastate jooksul üha enam suurenenud. Üks vähestest telefonitootjatest, kelle müüginumbrid on kasvanud, on Huawei, kes nüüd on raksus USA valitsusega ning seetõttu on raske öelda, mis Hiina telefonitootjast tulevikus saab.

Kõige hullem oli kukkumine Apple'i nutiseadmete puhul, eelmise aastaga võrreldes müüs USA telefonitootja lausa 30 protsenti vähem telefone. Samsung elas võrreldes eelmise aastaga üle 8,1 protsendise kukkumise.

Sama peegeldub ka turuosades - Huawei on teinud tugeva tõusu, eelmise aasta 11,8 protsendi asemel kasutab Huawei telefone maailmas nüüd 19 protsendi tarbijatest. Samsung on kaotanud 0,4 protsenti, Apple aga koguni 4 protsenti oma turuosast. Tugeva tõusu on teinud ka Hiina telefonitootja Oppo, kelle turuosa on võrreldes eelmise aastaga kasvanud 1,9 protsenti.