Vaatamata sellele, et Microsoft Hiina tootja sülearvutid oma veebipoest eemaldas, ei tahtnud USA tarkvaratootja jätkuvalt kommenteerida seda, kas tulevikus jäetakse hiinlased ilma ka Windowsi operatsioonisüsteemi litsentsidest, mis tähendaks seda, et Windowsit ei saaks enam Huawei arvutites kasutada.

The Verge'i andmetel müüakse küll veel laos olevad Huawei MateBook X Pro sülearvutid Microsofti poodides maha, kuid rohkem arvuteid müüki ei võeta.

Microsoft pole ainus, kes on sunnitud Huaweile selga keerama - USA valitsuse käsule peavad kuuletuma ka Intel ja Qualcomm, kes on Huaweile siiani müünud telefoniprotsessoreid ja modemeid. Väidetavalt on Hiina tootja aga protsessori- ja modemikeeluks valmistunud ning kiibi- ja modemitootjatelt ette ära ostnud juba kolme kuu varu vajalikke detaile.

Väidetavalt on Huawei ka juba nii Windowsi ja Androidi kadumiseks valmis, olles mitu aastat arendanud operatsioonisüsteeme nii arvutite kui ka nutitelefonide tarvis. Lisaks on Google andnud Huaweile 90 päeva ajapikendust, mille jooksul nad saavad valutult oma operatsioonisüsteemile üle minna.

See, kas Huawei ka tegelikult nii arvuti- kui ka nutitelefonioperatsioonisüsteemidest ilma jäetakse, selgub seega juba lähikuude jooksul.