See tähendab, et Huaweil puudub nüüdsest ligipääs kolme maailma suurima protsessorikiipide tootja toodetele. Bloombergi allikate sõnul on Hiina tehnikatootja selliseks ebameeldivuseks juba valmistunud ning kokku ostnud sellise hulga kiipe, et äritegevust saadakse jätkata veel lähima kolme kuu jooksul.

Kõige muretum on olukord Huawei jaoks mobiiliseadmete puhul, kuna selles valdkonnas toodetakse kiipe ise, probleeme võib aga tekkida arvutite ja modemite tootmisel, kuna seal kasutatakse Inteli protsessorikiipe ning Qualcommi modemeid.

Olukord on tingitud USA valitsuse otsusest Hiina telefonitootjaga mitte äri teha, mille tagajärjel ka suured USA tehnoloogiafirmad suhteid hiinlastega külmutavad. President Donald Trump üritab selle käiguga survestada hiinlasi kaubandusleppeid ümber vaatama, et soodsamaid tingimusi saada.

Kuigi värskete keeldudega on asjad Huawei jaoks juba üpris halvad, võivad need aga veel halvemaks minna, kui näiteks ka Microsoft teataks, et Windowsi operatsioonisüsteemi enam Huawei arvutitel kasutada ei saa.