Erinevalt umbes aasta või paari tagusest trendist, kus telefonitootjad pürgisid kõik parema kaamera poole, on OnePlus rõhu pannud nüüd hoopis ekraanile - tootja väidab, et OnePlus 7 Pro on lausa kõige arenenuma ekraaniga telefoniga terves maailmas.

"Me tegeleme pidevalt endale väljakutsete seadmisega, et inimestel oleks parim võimalik kasutajakogemus," ütles OnePlusi asutaja Pete Lau. "Ma olen meie loodud OnePlus 7 seeria üle väga uhke ning ootan juba huviga, et inimesed saaksid meie loodud ekraani näha."

Mis uue OnePlus 7 Pro ekraanis niivõrd erilist on? Tootja sõnul on tegemist 6,67 tollise kaarja 90 Hz värskendussagedusega QHD+ AMOLED ekraaniga, millel on HDR10 ja HDR10+ valmidus. Võrreldes eelmise aastaga on laiendatud ka ekraani suurust nii, et see katab nüüd terve esipaneeli.

Ekraani näinuna võib väita, et see on täiesti tasemel võrreldes ka lipulaevadega ekraanidega. Värskendussageduse eelis tuleb välja näiteks intensiivselt kerides või sisse-välja suumides, kindlasti on sellel oma koht ka videote vaatamisel või mängimisel. Igal juhul on tegemist täitsa tasemel ekraaniga.

OnePlus 7 Pro

Kaamerad

Samuti saab Pro ostnud klient parema kaamera kui tavaklient - kokku on süsteem kolme kaameraga - 48 MP sensoriga ja optilise stabilisaatoriga varustatud tavakaamera, 8 MP telefotokaamera (78 mm, f/2.4, OIS) ja 16 MP 117 kraadine ülilainurkkaamera (f/2.2).

Esikaamera on korpusest välja kerkiv (nn pop-up kaamera) ning tootja sõnul on seda testitud üle 300 000 korra. See tähendab, et seda peaks saama avada vähemalt 150 korda iga päev ning nii peaks kaamera töötama üle viie aasta. Kaamera on pealt kaetud safiirklaasiga.

OnePlus 7 Pro

Mida leiab seest?

OnePlus 7 Pro sisemuses on Snapdragon 855 protsessorikiip ning seda toetab maksimaalselt kuni 12 GB muutmälu, millest peaks isegi väga tihedatele telefonikasutajatele enam kui piisavalt olema. Aku on 4000 mAh mahutavusega ning laeb tänu Warp Charge 3.0 tehnoloogiale nullist 50 protsendini 20 minutiga. Sisemälu on ainult 256 GB ja kliendile enam valikuvõimalust ei anta.

Tulevikumudel jääb teistele turgudele

Lisaks OnePlus 7 Pro ja tavamudelile tuuakse müügile ka 5G mudel, mida hakatakse esialgu müüma Ühendkuningriigis ja Soomes. Tootja sõnul on telefon OnePlus 7 Prole väga sarnane, kuid muudatusi on tehtud NFC antenni disainis ning välja on arendatud uus 5G antenn.

Tavamudel on unarusse jäetud

Seejuures oli üritusel juttu peamiselt OnePlus 7 Pro mudelist, mis viitab sellele, et tavamudel on jäänud tahaplaanile. Kuigi mitmed asjad on ka selle puhul uuenenud - UFS 3.0 mälu, Snapdragon 855 kiip ja Dolby Atmose kõlarisüsteem, mis ka Pro mudelil olemas on, ei ole tavamudelil ei tootja poolt kiidetud ekraani ega sama kaamerasüsteemi, mis Pro mudelil.

OnePlus 7

See näitab, et nn flagship killerite ajastu on läbi ja OnePlus on pannud kogu auru sellele, et tõesti tipptelefonidega konkureerima hakata ning seda ka hinna poolest.

Tavamudelil on kahe kaameraga süsteem - 48 MP f/1.7 avaga elektroonilise ja optilise pildistabilisatsioonisüsteemiga varustatud tavakaamera, mida toetab teine, 5 MP kaamera, mille abil saab bokeh-efekti. Lainurkkaamerat ega telefotokaamerat tavamudelil ei ole, samuti ei ole telefonil korpusesse peidetud kaamerat, selle asemel on seadmel tilgakujuline kulm.

OnePlus 7

Lisaks saab tavamudelit osta vaid 6 GB muutmälu ning 128 GB sisemäluga. Lisaks sellele on telefon saadaval vaid hallis värvitoonis.

Kõik uued OnePlusi telefonid (v.a. 5G mudel) tulevad müügile hiljemalt juunis, kuid valdav osa neist on saadaval 21. maist. 8 GB muutmälu ja 256 GB sisemäluga OnePlus 7 Pro maksab 749 eurot, 12 GB RAM-iga erimudeli eest tuleb välja käia 829 eurot. Tavamudeli saab 6 GB muutmälu ja 128 GB sisemäluga kätte 549 euro eest.