Saksamaa Autoliidu ehk ADACi mahukas test, mille käigus prooviti sisse murda 237sse kahel viimasel aastal toodetud võtmevabalt avanevasse ja käivituvasse sõidukisse, andis ehmatava tulemuse: vaid kolmele autole ei saadud ligi.

Viisime läbi eksperimendi, mille käigus proovisime “puldiautot” kaitsta koduste vahenditega ning spetsiaalse varjekotiga. Kas paarikümneeurone väljaminek õigustab ennast või võib selle asemel võtmepuldi lihtlabaselt fooliumi mähkida?

Varganägude kurje plaane saab ennetada

Spetsialistid soovitavad auto elektroonilist võtit hoida ustest ja akendest kaugemal, seda tuletavad meelde ka kindlustusandjad: omaniku hool on varganägudele ärandamise raskeks tegemine.

Kodukandis tuleks hoida silmad ja kõrvad lahti piirkonnas ringi tiirutavate kahtlaste sõidukite ja tüüpide osas – tavaliselt eelneb sõiduki ärandamisele jälgimisperiood ning tavaliselt on autovargad välismaalased.

Õnneks naabrivalve töötab ning päris kiiresti hakkab info kahtlaste liikumiste kohta levima näiteks Facebooki kogukonnagruppides.

Oht valitseb puldiauto omanikku spordisaalis ja restoranis – näiteks nagisse või riietusruumi kappi riputatud jaki taskus oleva võtme signaali suudavad autovargad pargitud autoni pikendada ja sellega ära sõita, samal ajal kui omanik lindil jookseb või pihvi närib.

Loe testist edasi SIIT

Võtmevaba sisenemine ja käivitus on mugavad, aga teevad hooletuse korral pahalaste elu lihtsaks