Kui tavalisel Koenigsegg Agera RS-il on 865 kW võimsusega mootor, siis lisaks nendele lõi sportautotootja ka 11 erimudelit, mille võimsus oli juba tehasest tulles täpselt üks megavatt. Täpselt sellise masina roolis Niklas Lilja 2017. aastal Nevada osariigi kiirteel varasemalt Bugatti Veyron Super Spordile kuulunud rekordi purustaski. Koenigsegg oli Bugattist keskmiselt 32 km/h kiirem.

Miks kihutati just kiirteel? Kui Bugatti testib oma masinaid Saksamaal Ehra-Lessieni linnakeses asuval testirajal, siis sinna saavad ligi vaid Volkswageni Gruppi kuuluvad sõidumasinad. Kuna Koenigseggile seega sellele testrajale ligipääsu ei ole, pidid nad olukorrale loovalt lähenema ning teise lahenduse leidma.

2015-2018 aastani tootis autotootja kokku 25 Agera RS-i ning "erimudeleid" toodeti päris mitu - Agera RS Draken, Agera XS, Agera RS Gryphon, Agera RSR, Agera RS Naraya, Agera RS1 and Agera RS ML. Kuidas "erimudeleid" nii palju sai? Sellise hinnaklassi auto puhul saab klient ise täpselt valida, mida ta oma masinast soovib ning kuigi teoorias on tegemist Agera RSidega, on kõik autod omaette kunstiteosed, võiks isegi öelda, et erimudelid.

Linnas võtab iga selline kunstiteos 21 liitrit kütust sajale, maanteel on võimalik kulusid mingil määral kontrolli all hoida ja piirata kütusekulu 13 liitrile saja kilomeetri kohta. Mitte, et see kütusekulu sellise auto omanikku absoluutselt huvitaks ja mingisugust kütuse kokkuhoidu vaja oleks.

Auto hind ei ole samuti tagasihoidlik, kuid maailma kõige kiirema auto tiitlit arvestades täiesti normaalne - baashinnaks oli tehasest tellimisel umbes 1,6 miljonit eurot, kuid olenevalt täpsematest tehnilistest näitajatest ja auto välimusest tuli nii mõnelgi kliendil kukrut rohkem kergendada.

Näiteks enda soovi järgi tehtud masina ostnud USA autokoguja Manny Khoshbin käis osaliselt 24-karaadise kullaga kaetud sõiduki eest välja umbes 2,7 miljonit eurot. Seda, kui palju sellised masinad järelturul maksavad on raske hinnata, kuna nii haruldaste autode puhul sõltub hind konkreetselt ostja ja müüja omavahelisest kokkuleppest.

Viimane Agera RS tuli koosteliinilt 2018. aasta aprillikuus ning sellest aastast vahetab masina välja Koenigsegg Jesko, mis on nime saanud Koenigseggi asutaja järgi ning mida tutvustati esmakordselt selleaastasel Genfi autonäitusel. Jesko maksimumkiirust pole veel ametlikult avaldatud, kuid on teada, et kasutades etanooliga segatud bensiini on masina mootori võimsus 1177 kW, ehk 1,1 MW. Seda, kas uus masin võiks ka Agera RS-i püstitatud kiirusrekordi ohtu seada, näitab meile aga tulevik.