Kuigi konkreetsel Saksamaa kiirtee lõigul (veel) ei ole kiirusepiirangut, helistasid murelikud kaaskodanikud ametivõimudele, kurtes, et Porsched ja Lamborghinid sõidavad üle 200 km/h kiirusega.

Ei maksa imestada, kui Saksamaa elanikud on tundlikuks muudetud, sest nende kiirteed on kurikuulsad. Autohuvilised üle kogu maailma käivad seal autosid proovile panemas ja kihutamas.

Seda nii turistidena kui ka erinevate sõiduürituste raames. Tuntuim suure haardega kiiresti sõitmise üritus on näiteks Gumball 3000, mis Eestitki läbinud.

Arestitud autod olid parasjagu teel Oslost Prahasse, kui need peatati kiirteel A20 ja paigutati Fuchsbergi puhkealale Wismari linna lähedal. Suurem osa autodest olid Norras registreeritud ning Eurorally nimelise ürituse kleepsuga.

Porsched, Lamborghinid ja Audid, aga ka kõiksugu muud marki ning erinevas vanuses sportlikud ja mõned ka mitte nii sportlikud masinad võtsid tõenäoliselt osa üritusest Eurorally. See on neljast etapist koosnev sõit ja millel osalemine maksab umbes 800 eurot. Idee poolest ei peaks see olema võistlus vaid hoopiski aktiivne puhkus.

Sõidu igas vahepunktis peetakse pidusid ja veedetakse muudmoodi hästi aega. Sõidu lõpp-punktis, Prahas, saavad osalejad auhindu mitmetes kategooriates ning loomulikult peetakse ka suur pidu.

Käimas oli neljast etapist teine, mis pidi viima osalejad Kielist Saksamaal, Szczecinisse Poolas. Politsei pani Eurorally planeeritud marsruudile üles nii statsionaarsed kui ka mobiilsed kontrollpunktid, lisaks patrulliti kahe helikopteriga.

Üritus lõppes A20 tee äärses parklas, sportautodega edasi sõita ei lastud ning ametivõimud uurivad nüüd seda, kas üritus võib kvalifitseeruda illegaalseks võidusõiduks.

Võib arvata, et uhkete ja kiirete autode omanikud ei suutnud vastu panna võimalusele Saksamaa kiirteel ilma piirkiirust ületamata võidu sõita.

Aga kus on tegijaid, seal on ka nägijaid!