Juba varem on Facebook blokeerinud oma populaarse sotsiaalmeediakanali kasutamise (ingl kl ban) mitmetel islamivastastel gruppidel, üks neist on näiteks Britain First.

Seekordse uudise kohaselt süüdistab sotsiaalmeediahiid näiteks Alex Jonesi ja Paul Joseph Watsonit vihakõnes. Mõlemad mehed on seotud parem-äärmuslikke vandenõuteooriaid viljeleva leheküljega InfoWars.

Keelu sai vihakõne süüdistuste pinnalt ka Milo Yiannopoulos, kes toimetas varem paremäärmuslikku uudisteportaali Breitbart, ning “bännitud” on ka Louis Farrakhan, kelle vaated on olnud anti-semitistlikud.

Blokeeritud kasutajaid on teisigi, näiteks valgete ülemvõimu toetaja Paul Nehlen ja Laura Loomer, kes on sotsiaalmeedias aktiivne islami-vastane aktivist. Möödunud aasta novembris aheldas Loomer end käeraudadega Twitteri hoone külge New York’is, põhjuseks tema Twitteri konto blokeerimine.

Facebook teatas, et vägivalda ja vihkamist õhutavate inimeste ja organisatsioonide kontosid on alati blokeeritud, sõltumata tegevuse taga peituvast ideoloogiast. Nüüd blokeeritakse ka viha õhutavate isikute Instagrami kontod, sest Instagram kuulub ka Facebookile.

Facebooki kontode blokeeringud ei laiene mitte ainult puudutatute Facebooki ja Instagrami kontodele vaid Facebooki kõneisiku sõnul ei ole edaspidi võimalik reklaamida ja jagada selliste ürituste infot, kus mõni keelu saanu osaleb.