Kasutajate sõnul on probleem tõenäoliselt seotud tahvelarvuti vasakus ülemises nurgas oleva traadita interneti vastuvõtjaga - kui see on kaetud, siis tahvel Wi-Figa hästi ühenduda ei suuda. Kuna tegemist on pigem suurepoolse, 10,5 tollise ekraaniga tahvliga, on selle püstises asendis hoidmine aga keeruline. Kui tahta tahvelarvuti aga külje peale keerata, on ülemine vasak nurk suure tõenäosusega just see koht, kust kinni tahaks hoida, tekitades probleeme.

Eri kasutajad hindavad probleemi eri raskustasemega - kui Instagramis on tõdetud, et käe vastuvõtjal hoidmine võib Wi-Fi signaali täielikult blokeerida, siis tehnoloogiaväljaanne SamMobile viis samuti läbi omapoolsed testid ning leidis, et kaduma läheb umbes pool signaalist. Tavapärasel moel internetis ringi surfates ei pruugi seda märgata, kuid videosid vaadates või mänge mängides annab see kindlasti tunda.

Sellest, et tegemist on just vastuvõtja antenniga, annab aimu ka see, et mõnedele probleemist Samsungile teada andnutele saatis Samsung uued tahvelarvutid, kuid ka nende puhul sama probleem jätkus.

Probleemi lahendamisel on oluline, et kui tihti tehakse tänapäeval mobiiliseadmetes kerkivad probleemid korda tarkvarauuenduste abiga, siis sellist, valesse kohta paigaldatud vastuvõtjat tarkvarauuendusega ei paranda.

Samsungi esindajad pole probleemi veel kommenteerinud.