Bah'd süüdistati kokku neljast eri Apple'i poest varastamises. Kõnealused poed asuvad New Yorki, Delaware'i, New Jersey ja Massachussettsi osariikides. Tudeng arreteeriti oma New Yorgi kodus eelmisel sügisel.

Mees usub, et arreteerimisel mängisid olulist rolli Apple'i algoritmid, mis viisid turvakaamerasalvestised kokku tema nimega. Õunafirma ütles BBC-le, et nemad oma poodides näotuvastustarkvara ei kasuta.

Bah sõnul on kogu loo võti tema kadunud juhiluba, mida varas kasutas. Kuna tegemist oli ajutise juhiloaga, polnud sellel tema pilti, ainult nimi ja teised isikuandmed. Bah teooria kohaselt tulevad siin mängu algoritmid, mis viisid kokku tema nime ning turvakaameratest pärinevad salvestised.

Bah teooriat kinnitavad teatud määral ka New Yorgi politseinikud, kelle sõnul kasutas varas tõepoolest ühe varguse puhul mehe juhiluba. See võib ka politsenike sõnul olla põhjuseks, miks just Bah arreteeriti, kuid näotuvastust puudutava teooria kohta politseinikud lisakommentaare ei jaganud.

18-aastane Bah on aga oma teoorias kindel ning leiab, et on piraka kahjutasu ausalt välja teeninud. Tema sõnul pidi ta leidma aega eri osariikides enda süütuse tõendamiseks ning seetõttu on kannatanud nii ta loengutest osavõtt kui ka hinded.