Väljanägemiselt ja sisemuselt ongi uus konsool täpselt sama, mis praegune Xbox One S konsool, kuid mudel on ilma plaadilugejata. Suunatud on uus konsool noortele, kes ei ole oma teadliku mängurielu jooksul plaatide ega diskettidega kokku puutunud ning on alati oma mängud üle interneti otse konsooli alla laadinud. Alla laetavate mängude jaoks on seadmel ühe terabaidi suurune kõvaketas.

Müügile tuleb uus konsool juba maikuu algusest ning selle hind saab Ühendkuningriigis olema 199 naela, USAs aga 249 USA dollarit. Seega võiks Euroopa turul uue konsooli hind olla umbes 230 eurot, mis on märkimisväärselt odavam, kui praegu müügil olev Xbox One S, mille hinnad jäävad 290 euro ligi.

Microsofti esindaja Jeff Gattise sõnul ei ole uue konsooli eesmärk plaadilugejaga Xbox One konsoolid välja vahetada. "Me tahame pakkuda midagi klientidele, kel on digioskused kaasa sündinud ning eelistavad digitaalset meediat," ütles Gattis. Tema sõnul ei saa ta küll kommenteerida, millised saavad olema valikuvariandid tulevikukonsoolidel, kuid vähemalt hetkel jäetakse otsus plaadilugeja olemasolu üle kliendi teha.