"Ma üritasin pildistada läbi kalaparve liikuvat haid, kuid järgmisel hetkel läks ümberringi pimedaks ja tundsin oma puusal õrna survet," ütles mereolendite rännet pildistama ja filmima läinud mees videos. Juba 15 aastat valdkonnas töötanud Schimpf teadis enda sõnul kohe, kuhu ta sattunud on.

Samas polnud teha suurt midagi, kui vaid loota, et vaal teda sügavamale vette ei viiks. Schimpfi õnneks läks mööda vaid paar sekundit enne kui vaal mõistis, et on alla neelanud pisut liiga suure suutäie ning sülitas mehe välja.

Mehe alla neelamise põhjuseks on vaalade toitumisviis - sisuliselt ujuvad nad pärani suuga ringi ning ahmivad sisse kõik, mis nende teele jääb. Teiste sukeldumisinstruktorite hinnangul võis vaal näiteks arvata, et Schimpf on delfiin ning seetõttu talle mitte suurt tähelepanu pöörata.

Spetsialistid rõhutavad, et tegemist oli õnnetusega ning vaalad mingil juhul inimesi ei söö. Isegi kui neil oleks soov seda teha, siis vähemalt vöötvaal ei saaks inimest isegi päriselt alla neelata - me lihtsalt ei läheks nende võrdlemisi kitsast neelust alla. Vöötvaalade neel on loodud väiksemate mereolendite, näiteks planktoni ja sardiinide söömiseks. Samuti puuduvad vaalal hambad.

"Igal juhul on tegemist hea looga, mida teistele rääkida - vaal sülitas mu elusana välja," naeris Schimpf.