Steam selgitas oma otsust lühikeses ja lakoonilises blogipostituses. Raskeks tegi Steami jaoks valiku see, et varasemalt oli välja hüütud, et platvormilt saavad keelu vaid mängud, mis on "illegaalsed või otsene trollimine". Tehniliselt ei olnud Rape Day kumbagi. Rape Day-d keelamisest teada andvas postituses kirjutati, et mäng "sisaldab tundmatuid riske" ning seetõttu seda platvormile ei lubata.

Seega, tundub, et kuigi Steami omanikfirma Valve seda tunnistada ei taha, on platvormil täiesti toimiv modereerimissüsteem siiski olemas. Tõsi, tundub, et see süsteem toimib ainult juhul, kui mäng või selle teema saab ühiskonnas ühtse hukkamõistu osaliseks.

Samuti muutub nüüdse otsuse valguses veelgi segasemaks, millised mänge platvormile ikkagi lubatakse - samal põhjusel on Steami ka varasemalt kritiseeritud, kuid praeguseks arvati, et selle küsimuse lahendaski varasemalt mainitud tingimusi seadev blogipostitus, mis kandis nime "Millised mängud saavad Steami poodi müügile?". Selgub aga, et lisaks kahele postituses välja toodud tingimusele ("illegaalne ja otsene trollimine") on Steamil (õnneks) veel lisaparameetrid, mille alusel mänge hinnatakse.

Mängu arendaja on varasemalt öelnud, et kui mäng Steami platvormil ära keelatakse, leiab ta vajadusel selle müügiks teised kanalid. "Ma ei ole reegleid rikkunud ning ma ei usu, et mu mäng platvormil ära keelatakse," kirjutas arendaja mängu Steami lehel, mis praeguseks on eemaldatud. "Juhul, kui Steam aga oma põhimõtteid muudab, siis teen kõik endast oleneva, et leida muu meetod enda mängu müümiseks ja turundamiseks."