Relvast tulev valgus on väidetavalt võimeline vastaseid pimestama, panema neid ruumitaju kaotama, tekitama neil hallutsinatsioone ning halba enesetunnet. Arendajate sõnul on relv võimeline selliseid mõjusid tekitama kuni viie kilomeetri kauguselt.

Sisuliselt on tegemist strobovalgust edastava intensiivse valgusallikaga, mis peaks pärssima vastaste võimekust (öösel) sihtida. Samuti toimib see väidetavalt kõiksugu sensorite ning öövaatlusseadmete häirijana ning peaks olema võimeline segama ka lukustuvaid rakette.

Relva arendajate sõnul testiti seda vabatahtlike peal, keda "tulistati" relvaga kahe kilomeetri kauguselt. Väidetavalt oli kõigil katsealustel raskusi sihtimisega, kuid pea pool neist andis lisaks teada ka halvast enesetundest ja peapööritusest, viiendik katsealustest ütles lausa, et nad nägid hallutsinatsioone.

Filin 5P-42 nime kandvad relvasüsteemid paigaldati hetkeseisuga kahele Vene armee frigatile, Admiral Gorškovi ja Admiral Kasatonovi nimelistele laevadele. Mõlemale Põhjamere laevastikku kuuluvale laevale paigaldati kaks relvasüsteemi. Venelaste sõnul on ehitamisel veel kaks samade süsteemidega relvastatavat sõjalaeva.