"Üks uuringu eesmärkidest oli ka pakkuda uurijatele võimalust kõik varasemad hooajad läbi vaadata enne kui viimane hooaeg teleekraanidele jõuab," naljatlesid Sydney Macquarie Ülikoolis töötavad autorid oma töös.

Kokku oli valimis 330 sarja osadest läbi käinud tegelast, kellest seitsmenda hooaja lõpuks oli hukkunud lausa 186 tükki, ehk 56,4 protsenti. Valdava osa surmade põhjuseks oli vigastused, põletused või mürgitamised. 63 protsenti tegelastest hukkusid rünnaku tõttu, 24,4 protsenti leidis oma otsa sõjategevuse tõttu. Kuid 67 osa peale täheldasid teadlased ka kaht loomulikku surma.

Teadlaste uurimuse kohaselt suri alates näitamishetkest esimese tunni aja jooksul vähemalt 14 protsenti kõigist tegelastest. Suremisoht oli suurem meessoost, alamast soost tegelaste puhul, kes ei olnud kordagi oma truudusevannet murdnud.

Lähtudes nendest parameetritest võib öelda, et võrreldes paljude teiste tegelastega on suurem võimalus ellu jääda Sansa ja Arya Starkil, samuti Tyrion Lannisteril ja Jon Snow'l, ütles üks uurimuse koostajatest, Reidar Lystad. Lood on aga palju halvemad näiteks Daenerys Targaryeni ja Cersei Lannisteri puhul, kelle ellujäämisvõimalused on pigem napid.