Oleme ka varem kirjutanud, et Jaapani ettevõttel ALE on plaanis hakata korraldama ülemaailmseid kunstlikke meteoorisadusid. "Meie sihtturuks on terve maailm," ütles firma tegevjuht Lena Okajima pressile eelmise aasta suvel. "Kuna meie süsteemid on kosmoses, siis saab neid vajadusel liigutada üle kogu maailma," ütles ta.

Nüüd on esimesed süsteemid ka kosmosesse jõudmas - Epsilon 4 raketi abil kosmosesse jõudvate mikrosatelliitide pardal on pisikesed helendavad pallid, mis läbi atmosfääri liikudes meenutavadki täitsa päris tähesadu.

Jaapanlaste kosmoseagentuur JAXA kinnitas, et kõik satelliit on nüüd Maa orbiidile jõudnud ning jäävad oma aega ootama. Plaani kohaselt toimub esimene kunsttähesadu 2020. aastal Hiroshima kohal. Ettevõte plaanib selle aasta vältel orbiidile saata veel teisegi satelliidi.

Lisaks pallikeste abil meteoorisadude korraldamisele uurib firma võimalusi, kuidas kasutada ära juba "tühjaks saanud" satelliidid. Praegu on välja pakutud, et neid saaks rakendada kui hiiglaslikke langevaid tähti. "Me uurime võimalusi, kuidas saaks kasutatud satelliidi lükata atmosfääri nii, et sellest tekiks hiiglaslik langev täht," ütles firma peainsener Ko Kamachi eelmise aasta suvel.

Firma pole kahjuks avaldanud, kui palju ühe tähesaju tellimine kliendile maksma võiks minna.