Astronoomide sõnul on eksoplaneet ebatavalise suurusega - oma tähtedele lähedal asuvaid Maast suuremaid planeete on leitud väga vähe. "Arvestades selle leidmisviisi, asukohta tähesüsteemis ja suurust, on tegemist väga huvitava leiuga," ütles Adina Feinstein, planeeti käsitleva uurimuse üks autoritest.

Huvitava leidmisviisi all peab Feinstein silmas, et planeeti ei tuvastanud esialgu üldse mõni teadlane, vaid täiesti tavaline abivalmis inimene, keda NASA uurimisprojektidesse kaasab (nn citizen scientist).

NASA pressiteade vahendab, et planeet on umbes sama suur kui Neptuun ning tõenäoliselt gaasidest koosneva pinnaga, kuigi ei välistata, et tegemist võib-olla ka hoopis kaljuse pinnaga planeediga. Kuna planeet asub asustatavas tsoonis, ei ole ka välistatud, et selle pinnal võib leiduda vett.

Eksoplaneet asub sõnni tähtkujus, meist umbes 226 valgusaasta kaugusel. Täpsemalt paikneb planeet K2-288 tähesüsteemis, mille keskmes on kaksiktäht. Üks tähtedest on umbes kolm korda väiksem kui Päike, teine aga poole võrra väiksem.

Kepleri teleskoobi abil on tuvastatud üle 2600 kinnitatud planeedi, sealhulgas umbes 50, mis on sama suured ning sarnase temperatuuriga nagu Maa. Töö lõpetanud teleskoobi tööülesanded võtab üle TESS-teleskoop, mis alustab oma esialgu kahe aasta pikkust missiooni juba aprillikuus. Selle aja jooksul jõuab teleskoop seirata vähemalt 200 000 meie läheduses asuvat tähesüsteemi.