Tõenäoliselt on kõige rohkem elevust tekitav mudel Toyota Supra, legendide legend, mille avalikustamist on maailm oodanud peagi rohkem kui aasta. Kate langeb lõpuks 2019 jaanuaris, Detroit’i autonäitusel.

Ent on veel rida mudeleid, mis ehk Supraga küll legendi staatuse osas nii tihkelt ei konkureeri, aga on ikkagi huvitavad üle vaadata – nostalgialaks garanteeritud! Ja kes ehk ise liiga täpselt ajalooga kursis polegi, see on kuulsat nime ehk ikka kuulnud.

Mõnel neist valitutest on algupäramudeliga ühine DNA, mõne puhul on aastakümnete pikkune ajalugu äge taust, millele uut elu taas ehitama hakata. Üks mudel meie valikus on aga selline, millel on küll kuulus nimi ent auto ise on sama palju eelkäijaga sarnane kui siga ja kägu.

Vanade mudelinimede juurde tagasipöördumine pole pelk nostalgia. Ajal, mil kõik uued autod on sarnased, on “lugu” ja selle jutustamise oskus olulised silma paistmiseks. Eks aeg näitab, kuidas uued vanad tulijad turul end tõestada suudavad.

1. Toyota Supra

Toyota Supra tagasitulekut oleme juba kaua õhinal oodanud, ning teinud selle prototüübiga isegi proovisõitu, sest tegemist on legendiväärse sportautoga. Suprat arendades tegi Toyota koostööd BMW-ga ja sarnasusi uue BMW Z4-ga on muidugi ka üksjagu.

2. BMW kaheksas seeria

BMW kaheksas seeria oli viimati tootmises aastal 1999. Uus kaheksas täidab eriägedate kupeede segmendis tühimiku, mis on üleüldine – sihikule on võetud ei rohkem ega vähem kui Mercedes Benz S-klassi kupee.

3. Alfa Romeo GTV

Itaalia autotootja Alfa Romeo on viimase paari aastaga taas pildile tõusnud. Eestis on mark küll tolmukihiga kaetud, aga seda pigem nõrgukese müügitoe tõttu. GTV ajaloost saab lähemalt lugeda siit. Uut GTV-d on nimetatud ka Giulia kupeevariandiks.