Mehe sõnul hakkas telefonist järsku tulema kollakas-rohelist tossu ning see läks tohutult kuumaks. "Kuna puhkeruumis, kus ma tol hetkel viibisin, oli peale minu ka üks naine, lahkusin sealt ning võtsin seejärel püksid ning kingad jalast. Üks töökaaslastest tormas tulekustutiga kohale, sest ta kuulis mind karjumas," selgitas Hillard iDropNewsile. Tema sõnul jäi kogu juhtum ka turvakaamerate lindile.

Sama päeva õhtul läks mees Apple'i esindusse lootuses uus telefon saada. Firma töötajad võtsid ta telefoni ning ütlesid, et peavad selle inseneridele uurimiseks saatma. Mingisugust hüvitist Hillardile ei tema riiete ega katkise telefoni eest enne uurimise lõppu ei pakutud ning ebameeldivalt üllatunud mees otsustas katkise telefoniga hoopis tagasi koju minna.

Koju minnes võttis ta ühendust Apple Care'i klienditeenindajaga ning rääkis neile taas terve loo ära. Mehel paluti saata pildid katkisest telefonist, kahjustatud riietest ning enda vigastustest. Viimasest Hillard keeldus, kuna oli põletushaavu saanud tagumikupiirkonnas ning tema sõnul oleks selliste piltide saatmine tema jaoks ebamugav.

Järgmisel päeval helistas mees klienditoele tagasi ning sai pikema nõudmise peale lubaduse, et firma vahetab ta telefoni välja. Hillardi sõnul ootab ta aga ka, et kinni makstaks ka ta riided ja jalanõud, mis samuti kannatada said. Kuna Apple pole hetkeseisuga sellega nõustunud, kaalub mees kohtusse pöördumist.

Ka eelmisel aastal süttis sarnaselt vähemalt üks iPhone X. Toona arvati, et tulekahju tekkepõhjuseks oli tarkvarauuenduse tagajärjel tekkinud liitiumaku tõrge.

Apple pole praegust juhtumit veel ametlikult kommenteerinud.