Kosmonaudi sõnul vaatavad ametivõimud üle värskeid uurimisandmeid, mida Prokopjev ja Oleg Kononenko 12. detsembril kosmosekõnni käigus kogumas käisid. Praeguseks on Prokopjev pärast oma 197-päevast missiooni Maal tagasi.

Kosmonaut ütles esmaspäeval toimunud pressikonverentsil, et 30. augustil tuvastatud kosmosejaama tekkinud auk tekkis seestpoolt, kuid konkreetsete asjaolude välja selgitamine on ametivõimude ülesanne.

Vene kosmoseagentuuri Roscosmos juht Dmitri Rogozin on varasemalt öelnud, et auk võidi jaama välispinda puurida nii tootmise käigus kui ka orbiidil olles. Vaatamata sellele, et Rogozin kedagi konkreetselt ei süüdistanud, on väljaütlemine NASA ja Roscosmose vahel pingeid tekitanud.

Prokopjev on arvamusel, et auku ei puurinud mingil juhul kosmonaut ega astronaut. "Te ei tohiks meie meeskonnast nii halvasti mõelda," ütles ta.

ISS-i välispinnas olnud auk tuvastati 30. augustil, mille järel kosmosejaama meeskond selle kiirelt epoksüvaiguga täitis. Auk leiti kapslist Sojuz, mida kasutati suvel, et uut meeskonda 400 kilomeetri kõrgusel Maast asuvasse kosmosejaama toimetada. ISS-i meeskonnaliikmete elud tekkinud augu tõttu ohus ei olnud.