Geminiidide meteoorivoolu tekitajaks on 3200 Phaethon asteroid, mis möödub Maast iga aasta detsembris. Selle möödumisega kaasneb ka terve hulk pisikesi tolmuosakesi, mis meteooridena Maa atmosfääri jõudes võimsat vaatemängu pakuvad.

Geminiidid on hästi vaadeldavad, kuna enamasti liiguvad need võrdlemisi aeglaselt. Samuti on neil valdavalt pikad "sabad", mis nende vaatlemise lihtsaks teevad. Samas oleneb vaatlemise edukus ka ilmastikutingimustest - pilvisusest ning kuuvalgusest. Kuigi praeguse seisuga näitavad ilmaportaalid, et ilm tuleb meil pigem pilvine, ei tähenda see, et kõikjal Eestis meteooride vaatlemine võimatu on.

Meteoori värv näitab, millega tegu on - oranž või kollakas valgus näitab, et tegemist on peamiselt naatriumist koosneva meteooriga, erkkollane vihjab rauasisaldusele, sinakas-roheline iseloomustab magneesiumist meteoori ning lillakas toon on omane kaltsiummeteooridele.

Nagu ikka, on meteoore kõige parem vaadelda kohas, kus tehisvalgust on võimalikult vähe. Maakohtades umbes tund aega vähepilvisesse või pilvitusse taevasse kiigates võid olla üpris kindel, et näed mõnd meteoori, eriti meteoorivoolu tippajal.