Too algeline suundrakett, millesuguseid inglise keeles nimetati ka „sipelgalõvideks“ (doodlebug), saksa keeles „kirsikivideks“ (Kirschkern) ja „maipõrnikateks“ (Maikäfer), saadeti 1944. aastal tõenäoliselt teele Londoni poole.

Sihtmärgini jõudmise asemel tulistati reaktiivpomm aga alla Packing Woodi metsa kohal Inglismaal Kenti maakonnas, kus see oli enne avastamist lebanud rohkem kui 70 aastat.

Pommi säilinud osad leidis arheoloogia valdkonnas tegutsev eraettevõte Research Resource, mida juhivad vennad Colin ja Sean Welch. Nende uuring näitab, et tolle konkreetse V-1 tulistas 1944. aasta 6. augustil alla Poola piloot.

„Kenti maakond ei olnud kunagi sihtmärk ning V-1-d sattusid maapinnale kas vaenlase sõjalennukitelt või õhutõrjekahuritest nende pihta avatud tule, õhutõrjeõhupallidesse takerdumise või pommide eneste rikete tõttu,“ selgitas Colin Welch. „Packing Woodi leiukoht on märkimisväärne, kuna nähtavasti kukkus reaktiivpomm seal alla üsna puhtalt — selle jäänused asuvad nimelt täpselt kraatri keskel.“
Foto: Colin Welch / Research Resource

Colin Welchi osutusel läkitati Inglismaa kagupiirkonna poole aastatel 1944–1945 peaaegu 10 000 V-1-tüüpi lendpommi. Paljud neist tulistati välja Hollandist, mida Saksamaa tol ajal okupeeris.

850 kilo kaalunud lõhkepeaga rakette peeti „kättemaksurelvadeks“ (sks Vergeltungswaffe) ning Hitler andis korralduse nende kasutamiseks pärast seda, kui liitlasväed 1943. aastal Saksamaa linnu pommitasid.

V-1-tüüpi pommid tapsid Suurbritannias rohkem kui 6000 inimest ja tegid ohtralt muud hävitustööd.