Algajale taskuhäälinguhuvilisele

Spotify

Üks maailma kõige populaarsemaid striiminguteenuseid peidab endas ka spetsiaalset alaosa, mis on suunatud just taskuhäälingufännidele. Väga hea ja suur pluss ongi Spotify puhul see, et on võimalik hästi ja mugavalt ühendada ühes äpis enda muusika kuulamine ja podcastide kuulamine ning selleks ei ole vaja eraldi rakendusi. Samuti on saadete valik üpris suur ning esindatud on nii Eesti podcastid kui ka maailma populaarseimad saated. Arvestades Spotify populaarsust Eestis on tegemist ilmselt kõige parema rakendusega algajale podcastifännile.

iTunes

Kõikidel Apple seadmetel on alguses peal rakendus Podcast, mis loomulikult on suunatud - nagu nimi viitab - taskuhäälingute kuulamisele. Tegemist on samuti väga lihtsasti kasutatava rakendusega. iTunes on ilmselt maailma kõige suurem podcastikeskkond, seega on valikut isegi rohkem. Võrreldes Spotifyga on aga peamine miinus see, et tõenäoliselt keegi väga enam iTunesist muusikat ei kuula, seega on selle tarvis ikkagi eraldi rakendust vaja. Teine halb külg on see, et rakendus on nutiseadmetes saadaval vaid iOS-i kasutavatel seadmetel.

Google podcast

Tegemist on suhteliselt uue platvormiga, mille tugevad küljed tulevad välja just siis, kui kasutada mitut Google'i seadmeperekonda kuuluvat seadet. Näiteks on võimalik Google'i nutikõlariga saadet otse sealt edasi kuulata, kust see autos nutitelefonist kuulates pooleli jäi. Sarnaselt Apple'i podcastirakendusele on aga ka sellega üks probleem - see on saadaval vaid Android operatsioonisüsteemi kasutavatele seadmetele.

Soundcloud

Noorem põlvkond tunneb Soundcloudi kui platvormi, kus saab avastada uut ja huvitavat muusikat - näiteks alustas sealt oma tähelendu räppar Nublu. Samas on Soundcloudis ka päris suur hulk taskuhäälingusaateid, mis võivad sarnaselt Soundcloudi-räpile olla kohati lausa põlve otsas nikerdatud.

See omakorda toob aga kohale ka palju huvitavat rahvast, kelle podcastid võivad olla hoopis teistsugused kui suurte korporatsioonide platvormidel. Lisaboonuseks on kommenteerimislahendus, mis võimaldab tagasisidet jätta täpselt sellele hetkele, kuhu seda saate või muusikapala jooksul jätta soovid.

Tõsistele podcasti-fännidele

Overcast

Vaid iOS seadmetele mõeldud raske taskuhäälinguhuvi diagnoosiga podcastikuulaja rakendus. Kasutamine on küll lihtne, kuid samal ajal on rakenduses mitmeid mugavusfunktsioone näiteks nagu kuulamiskuuruse automaatne muutumine, mis eemaldab ebavajalikud vaikusehetked ning kontroll saadete alla tõmbamise üle - kasutaja saab ise valida, kas ja millal need seadmesse tõmmatakse.

Pocket casts

Sarnane Overcastile, aga saadav mõlemal platvormil. Rakenduses on väga hea filtreerimissüsteem, mis võimaldab mugavalt tuvastada need saated, mis veel kuulamata on. Sarnaselt Overcastile võimaldab Pocket casts saadete kuulamiskiirust muuta ja vaikseid hetki vähendada. Samas on rakendusel üks miinus - see on tasuline. Kasutaja peab maksma ühekordse üheksa dollari suuruse tasu.

Castbox

Rakendus, mis oma väljanägemiselt meenutab vägagi Soundcloudi - isegi logo on neil sarnane. Erinevalt Soundcloudist, kust võib leida kõiksugu helisisu, on Castbox aga keskendunud just taskuhäälingutele ning audioraamatutele. Rakendusel on tehisintellektil põhinev eriline otsing, mis võimaldab tuvastada otsingusõnu taskuhäälingute saateheli seest ning seega aidata leida sobivaid saateid.

Millised on teie lemmikrakendused, millega taskuhäälinguid kuulata? Andke meile kommentaarides teada!