Kuigi NASA pole otseselt öelnud, et just Muski kanepisaaga lisakontrollide põhjuseks on, ütles Washington Posti allikas, et kontrollide eesmärk on "üle vaadata, et ettevõtted täidavad NASA tööohutusnõudeid, sealhulgas tegelevad sellega, et tagada narkootikumidevaba töökeskkond".

Kuigi NASA tegevus võib tunduda pisut ülereageerimine, arvestades, et Ameerika Ühendriikides on mitmes osariigis kanepi suitsetamine legaalne, on Musk oma tegevusega sattunud ka teiste valitsusasutuste huvisfääri - näiteks vaatas oma suhte Muskiga üle ka USA õhuvägi. Nimelt on narkootikumide tarvitamine absoluutselt vastunäidustatud inimeste puhul, kellel on ligipääs riiklikele saladustele, kelle hulka kaitse- ja kosmosevaldkonna arendaja Musk kindlasti kuulub.

Muresid on aga veelgi - NASA tahab tagada, et astronaudid saaks end turvaliselt tunda. Mõlemad ettevõtted tahavad oma esimese mehitatud kosmoselennu teha juba järgmise aasta suvel, kuid alles lähiaastatel on mõlemal ettevõttel olnud tõsiseid tõrkeid - SpaceX-il oli probleeme kosmosesõidukit aeglustava langevarjuga, Boeing on aga läbi kukkunud turvateste ning nende kosmoselaevalt avastati selle aasta suvel ka kütuseleke.